Mitä vuosi 2015 tuo tullessaan terveysruokatrendien osalta? The Daily Meal kysyi asiaa ruokakirjailija Terry Waltersilta.
Puhdas ruoka on nyt huudossa, mikä tarkoittaa lautasen täyttämistä raaka-aineilla, jotka sisältävät runsaasti tarpeellisia ravintoaineita. Mitä ruokatrendejä terveysbuumiin tulee liittymään ensi vuoden aikana?
Gluteenittomuus
Gluteeniton ruokavalio nousi hitiksi jo tänä vuonna, ja ensi vuonna buumi sen kun kiihtynee. Gluteeniton leivonta onnistuu esimerkiksi mantelijauhoilla, kookosjauhoilla tai hirssillä.
Merikasvit
Meressä elävistä syötävistä kasveista nori on luultavasti tuttu jo suurelle osalle, mutta meristä saadaan myös muita runsaasti terveellisiä ravintoaineita sisältäviä kasveja, kuten kombua ja wakamea.
Kaura ja valkosipuli
Nämä tutut, turvalliset ja sydänystävälliset terveyspommit eivät koskaan mene pois muodista. Molemmat ovat paitsi herkullisia, myös helppoja käyttää ruoanlaitossa.
Chiasiemenet
Näistä terveellisistä siemenistä on kohistu pitkin vuotta, ja siemenet löytänevät tiensä ihmisten jogurtteihin ja smoothieihin myös ensi vuonna.
Viljely omaan käyttöön
Mikäpä olisi parempi tapa varmistaa syövänsä puhdasta ja terveellistä ruokaa kuin kasvattaa se itse alusta asti. Viljely onnistuu paitsi omakotitaloissa, pienimuotoisesti myös kerrostalojen parvekkeilla.
Kuivatut ruoat
Runsaasti vitamiineja sisältävät kuivatut hedelmät ja marjat, joita superruoaksikin kutsutaan, ovat tulleet jäädäkseen.
Lähde: The Daily Meal