Vuoden 2021 paras kokki ja tarjoilija on valittu – näissä ravintoloissa he työskentelevät
Vuoden Kokki 2021 -kilpailun on voittanut Kim Päivästö ja Vuoden Tarjoilija 2021 -kilpailun Henna Kolehmainen.
Lokakuun viimeisenä viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa kisattiin suomalaisen ravintola-alan arvostetuimmista titteleistä. Vuoden Kokki -kilpailua on järjestetty jo vuodesta 1995 asti ja Vuoden Tarjoilija -mittelöäkin vuodesta 2013 saakka.
Tittelit veivät tällä kertaa Vuoden Kokki 2021 -kilpailun voittanut Kim Päivästö (Ravintola Inari, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2021 -kilpailun voittanut Henna Kolehmainen (Ravinteli Huber, Tampere).
Kolmas kerta toden sanoi
Vuoden Kokki -kilpailun voittanut Päivästö osallistui kisaan jo kolmatta kertaa.
– Nyt on hyvä fiilis. Voitto tuli minulle yllätyksenä, sillä finaalin ensimmäisen päivän suoritukseni ei ollut niin vahva. Työpaikallani Ravintola Inarissa ehdin käydä jo heti eilen illalla kääntymässä ja ottamassa onnittelut vastaan, Päivästö kommentoi kilpailun tiedotteessa.
Päivästön työpaikka, Ravintola Inari, saavutti ensimmäisen Michelin-tähtensä vuonna 2020.
Tulevan vuoden aikana Päivästö pääsee tekemään edustustehtäviä elintarvikealan toimijoiden kanssa.
– Vielä en ole ehtinyt kauheasti miettiä, mitä odotuksia minulla edustusvuotta koskien on, mutta varmasti saan paljon uusia kontakteja ja tuttavuuksia alalta ja pääsen tekemään mielenkiintoisia yhteistöitä, Päivästö tuumii.
Myös Vuoden Tarjoilija -palkinnon voittanut Kolehmainen kertoo odottavansa edustusvuotta innolla.
– Olo on edelleen hämmentynyt. Edessä on varmasti jännittävä vuosi, varsinkin kun en ollut edes ajatuksissani miettinyt saavani kultamitalia. Olin mukana Vuoden Tarjoilija -kisassa nyt toista kertaa, vuonna 2019 putosin pois semifinaalivaiheessa. Odotan nyt tapaavani paljon uusia ihmisiä ja saavani uusia kokemuksia, Kolehmainen kertoo.
Kolehmaisen työpaikka, Ravinteli Huber Tampereella, sijoittui vuoden 2021 Suomen Paras Ravintola -äänestyksessä sijalle 30.
Vuoden Kokki -kilpailun voittaja palkittiin Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron apurahalla ja Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja MaRa ry:n Henrik Bitten stipendisäätiön 10 000 apurahalla. Apurahojen tarkoituksena on edesauttaa voittajien ammatillista kehittymistä.
Mistä ovat vuoden kokit ja tarjoilijat tehty? Haastattelussa vuoden 2019 voittajat:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti