Kokkaatko sinäkin Suomen suosituimmasta jauhelihasta?
Lihatiedotuksen Riitta Stirkkinen paljastaa, että Suomen suosituin jauheliha on edelleen rasvapitoinen sika-nautajauheliha.
– Syitä suosioon on varmaan monia, mutta uskoisin että ainakin tuotteen saatavuus. Sitä saa joka kaupasta, pienistäkin. Myös tuttuus, mehevyys ja monikäyttöisyys vaikuttanee suosioon, Strikkinen kertoo.
Sika-nautajauheliha on myös esimerkiksi naudan paistijauhelihaa edullisempi tuote.
Sika-nautajauheliha on erityisen mehevää siksi, että se on usein melko rasvaista. Rasvaisimmat vaihtoehdot Suomen suosituimmasta jauhelihatuotteesta voivat sisältää jopa 22–23 prosenttia rasvaa.
Mikä jauheliha sopii mihinkin ruokaan?
Lihatiedotuksen Riitta Stirkkinen antaa vinkit eri jauhelihojen hyödyntämiseen ruoanlaitossa:
Sika-nautajauheliha: Monikäyttöistä "yleisjauhelihaa", joka sopii kaikkiin jauheliharuokiin, mutta erityisen hyvin laatikkoruokiin, kastikkeisiin, pyöryköihin ja pihveihin.
Porsaan jauheliha: Sopii hyvin esimerkiksi aasialaistyyppisiin ruokiin.
Naudan ja lampaan jauheliha: Sopii kastikkeisiin, pyöryköihin, pihveihin ja keittoihin, mutta hyvin ihan kaikenlaisiin jauheliharuokiin
Broilerin ja kalkkunan jauheliha: Nämä ovat melko vähärasvaisia jauhelihoja ja sopivat pyöryköihin, pihveihin, kastikkeisiin ja keittoihin.
***
0:34