Oletko ostanut? Jauheliha, joka on edullisempaa ja vähärasvaisempaa
Broilerin jauhelihalla saat hieman kevennettyä tuttuja jauheliharuokia. Raaka-aine on usein myös naudan jauhelihaa edullisempi vaihtoehto.
Kerroimme maanantaina, miten suosittu raaka-aine jauheliha on suomalaisten keskuudessa, ja vinkkasimme parhaat jauhelihareseptit. Jauhelihasta valmistuvat monet klassikkoarkiruoat lihamakaronilaatikosta jauhelihakastikkeisiin sekä -murekkeisiin.
Jos tuttuihin jauheliharuokiin haluaa hieman vaihtelua tai vaihtoehtoisesti kokata hieman vähärasvaisemmin, kannattaa keittiössä testata myös broilerin jauhelihaa. Se on useimmiten kaupassa myös naudan jauhelihaa kilohinnaltaan edullisempaa.
Jauhelihojen ravintosisällöt vertailussa
Vertailimme suomalaiskaupoista löytyvien broilerin- sekä naudanjauhelihatuotteiden ravintosisältöä. Broilerin jauheliha on Kariniemen kananpojan jauhelihatuote. Naudan jauhelihaksi vertailuun valitsimme Atrian Parempi Nauta Jauheliha 10 % -tuotteen. Kyseessä on siis verrattain vähärasvainen naudan jauheliha.
Ravintosisältö per 100 g | Broilerin jauheliha | Naudan jauheliha (10 %) |
Kilokalorit (kcal) | 112 kcal | 168 kcal |
Rasva | 4 g | 10 g |
Tyydyttynyt rasva | 1,2 g | 5,2 g |
Hiilihydraatit | 0 g | 0 g |
Proteiini | 19 g | 20 g |
Mitä ruokaa broilerin jauhelihasta?
Millaisiin ruokiin broilerin jauheliha sitten sopii? Periaatteessa siitä voi valmistaa tuttuja ruokia samaan tapan kuin naudan jauhelihastakin. Jauhelihan vähärasvaisuus kannattaa kuitenkin ottaa huomioon ruoanlaitossa. Esimerkiksi broileripyöryköitä voi vallan hyvin valmistaa, mutta niiden rakenne eroaa kuitenkin rasvaisista sika-nautapyöryköistä.
Broilerin jauhelihaa voi käyttää esimerkiksi maustettuna tortillojen täytteenä, erilaisissa broileripyöryköissä sekä monissa aasialaisissa ruoissa.
Broilerin jauheliha -reseptit – kokeile ainakin näitä!
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran elokuussa 2021.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku