Jos pakasteessa säilytetystä lihasta on tarkoitus valmistaa vaikkapa pihvejä, kannattaa lihojen sulattamisen kanssa olla tarkkana, jotta lopputulos ei olisi kuiva.
Älä sulata lihaa mikrossa
Lihaa ei kannata koskaan sulattaa mikrossa, sillä siten mikroaaltouuni vaikuttaa lihaan ikävästi sitä kuivattaen. Tästä syystä edes kiireessä lihaa ei kannata laittaa mikroon sulatusteholle.
Jos lihaa on tapana säilyttää pakastimessa, ei sen sulattamiseen kuitenkaan tarvitse enää varata aikaa useita tunteja. Uskomaton kikka sulattaa pihvit jopa alle viidessä minuutissa.
Joskus lihoja ei muista ottaa pakastimesta sulamaan tai ruokaa täytyy valmistaa yllättäen pakastimesta löytyvistä raaka-aineista. Lihan sulattamisen mikrossa voi kuitenkin unohtaa, sillä kahden metalliastian avulla liha sulaa hetkessä.
Tarvitset:
2 metalliastiaa tai kattilaa
kuumaa vettä
Tee näin:
1. Käännä toinen metalliastia ylösalaisin.
2. Aseta liha astian päälle.
3. Laita lihan päälle toinen metalliastia.
4. Täytä ylempi astia kuumalla vedellä.
5. Liha sulaa muutamassa minuutissa astioiden välissä.
Mistä on kyse?
Metalli johtaa lämpöä ja alumiinin avulla on erityisen helppo hyödyntää ympäristön lämpöä. Veden ansiosta ylempi astia toisaalta painaakin niin paljon, että lämpöä siirtyy mahdollisimman suurelle osalle lihan pinta-alasta. Tämä nopeuttaa sulamista entisestään.
Lähde: Women's Health Mag