Homejuusto on monelle joulun juhlapöydän tärkeä herkku. Kokeile suolaisen klassikkojuuston yhdistämistä tutun, makean hedelmän kanssa.
Koska homejuusto on erityisen suolaista, sopivat sille makupareiksi hyvin etenkin makeat maut. Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen suosittelee homejuuston yhdistämistä juustopöydän klassikkohedelmän, päärynän kanssa.
– Homejuustopäärynät ovat sopiva makeansuolainen tarjottava loppuvuoden illanistujaisissa, Hellapoliisi vinkkaa.
Toisin kuin perinteisessä juustopöydässä, Hellapoliisin reseptillä valmistetut homejuustopäärynät laitetaan uuniin. Homejuustopäärynöiden seurana bloggaaja suosittelee nauttimaan mascarponevaahtoa.
Hellapoliisin homejuustopäärynät ja mascarponevaahto
8 annosta
4 päärynää
100 g sinihomejuustoa
Lisäksi:
1 dl kuohukermaa tai vispikermaa
100 g mascarponejuustoa
½ dl tomusokeria tai maun mukaan
5 piparkakkua murustettuna
1 tl vaniljasokeria tai rouhittua vaniljaa
Pese päärynät ja leikkaa puolikkaiksi pituussuunnassa. Koverra lusikalla pala hedelmälihaa siemenien kohdalta.
Painele sinihomejuustoa reilusti koloihin.
Laita uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmenneet ja juusto sulanut.
Valmista seuraksi piparkakkumurulla maustettu mascarponevaahto.
Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto ja tomusokeri, sekä murustetut piparkakut ja vaniljasokeri tai rouhittua vaniljaa.
Tarkista maku.
Tarjoa vaahto päärynöiden kanssa.
Resepti: Hellapoliisi