Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Yllättävä käyttötapa homejuustolle – yhdistä tutun hedelmän kanssa

homejuustopäärynät
Päärynät ja homejuusto täydentävät toistensa makuja.Hellapoliisi / Kati Jaakonen
Julkaistu 30.11.2015 17:32
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Homejuusto on monelle joulun juhlapöydän tärkeä herkku. Kokeile suolaisen klassikkojuuston yhdistämistä tutun, makean hedelmän kanssa.

Koska homejuusto on erityisen suolaista, sopivat sille makupareiksi hyvin etenkin makeat maut. Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen suosittelee homejuuston yhdistämistä juustopöydän klassikkohedelmän, päärynän kanssa.

– Homejuustopäärynät ovat sopiva makeansuolainen tarjottava loppuvuoden illanistujaisissa, Hellapoliisi vinkkaa.

Toisin kuin perinteisessä juustopöydässä, Hellapoliisin reseptillä valmistetut homejuustopäärynät laitetaan uuniin. Homejuustopäärynöiden seurana bloggaaja suosittelee nauttimaan mascarponevaahtoa.

Hellapoliisin homejuustopäärynät ja mascarponevaahto

8 annosta

4 päärynää
100 g sinihomejuustoa

Lisäksi:
1 dl kuohukermaa tai vispikermaa
100 g mascarponejuustoa
½ dl tomusokeria tai maun mukaan
5 piparkakkua murustettuna
1 tl vaniljasokeria tai rouhittua vaniljaa

Pese päärynät ja leikkaa puolikkaiksi pituussuunnassa. Koverra lusikalla pala hedelmälihaa siemenien kohdalta.

Painele sinihomejuustoa reilusti koloihin.

Laita uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmenneet ja juusto sulanut.

Valmista seuraksi piparkakkumurulla maustettu mascarponevaahto.

Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto ja tomusokeri, sekä murustetut piparkakut ja vaniljasokeri tai rouhittua vaniljaa.

Tarkista maku.

Tarjoa vaahto päärynöiden kanssa.

Resepti: Hellapoliisi

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi