Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Yllättävä raaka-aine tekee lihasta uskomattoman mehukasta

Liha
Shutterstock
Julkaistu 24.09.2016 09:30

MTV LIFESTYLE

Murea, mehevä liha on monen suosikki, mutta sen paistaminen vaatii taitoa. Kokeile tätä niksiä, mikäli mehukas pihvi on suosikkisi. 

Ruokasoodaa pihviin? Yhtälö voi tuntua oudolta, mutta sen kokeileminen kannattaa, ainakin mikäli Cooking Illustrated -julkaisua on uskominen. 

Hiero ensin ruokasoodaa lihan pinnalle ja anna sen levätä jääkaapissa 3–5 tuntia. Huuhtele tämän jälkeen liha huolellisesti, jotta kaikki sooda on poissa ja valmista haluamallasi tavalla. 

Jos haluat lihapalaset mureammaksi, sekoita ruokasooda veteen ( 1 tl ruokasoodaa ja noin 1,2 dl vettä jokaista 350 grammaa kohden). Liuota lihoaa vähintään 15 minuuttia ja huuhtele tämän jälkeen kunnolla, jotta kaikki sooda huuhtoutuu pois.

Video: Jos ruokasoodaa ei ole, paista pihvi näiden ohjeiden mukaan.

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lähde: Cooking Illustrated

Tuoreimmat aiheesta

Liha