Yllättävä raaka-aine tekee lihasta uskomattoman mehukasta
Murea, mehevä liha on monen suosikki, mutta sen paistaminen vaatii taitoa. Kokeile tätä niksiä, mikäli mehukas pihvi on suosikkisi.
Ruokasoodaa pihviin? Yhtälö voi tuntua oudolta, mutta sen kokeileminen kannattaa, ainakin mikäli Cooking Illustrated -julkaisua on uskominen.
Hiero ensin ruokasoodaa lihan pinnalle ja anna sen levätä jääkaapissa 3–5 tuntia. Huuhtele tämän jälkeen liha huolellisesti, jotta kaikki sooda on poissa ja valmista haluamallasi tavalla.
Jos haluat lihapalaset mureammaksi, sekoita ruokasooda veteen ( 1 tl ruokasoodaa ja noin 1,2 dl vettä jokaista 350 grammaa kohden). Liuota lihoaa vähintään 15 minuuttia ja huuhtele tämän jälkeen kunnolla, jotta kaikki sooda huuhtoutuu pois.
Video: Jos ruokasoodaa ei ole, paista pihvi näiden ohjeiden mukaan.
Lähde: Cooking Illustrated
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku