Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hapanimelä tomaattichutney

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä intialainen chutney sopii erityisen hyvin kala- ja äyriäisruokien seuralaiseksi. Sillä voi myös korvata ketsupin makkaran lisukkeena. Anna kastikkeen seistä vähintään kaksi päivää ennen käyttöä, jotta maut ehtivät kypsyä.

4 annosta

  • 1 kg kypsiä tomaatteja
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl omenasiiderietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 1/4 tl jauhettua muskottia
  • 1 rkl hienonnettua inkivääriä
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 1/4-½ tl punaista chilijauhetta
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, Kiehauta tomaattikuutiot, sipuli ja valkosipuli paksupohjaisessa kattilassa ja anna hautua pehmeäksi tahnaksi matalalla lämmöllä noin 30-40 minuuttia. Sekoita välillä, jottei kastike pala pohjaan.

2. Siivilöi kastikkeesta siemenet ja kuoret ja kaada sose takaisin kattilaan. Lisää viinietikka, sokeri, muskotti, inkivääri, paprikajauhe, chili ja suola. Hauduta sosetta matalalla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes kastike on tasaisen sakeaa. Sekoita usein, jottei kastike pala pohjaan.

3. Kaada lämmin kastike suoraan huolellisesti pestyihin ja tiiviskantisiin purkkeihin tai jäähdytä ja pakasta kastike.

Tuoreimmat aiheesta

Chutney