Palermon pasta
Julkaistu
Palermon pasta on mainio arkiruoka ja se maistuu koko perheelle. Helppotekoinen ateria valmistuu helposti työpäivän päätteeksi, tai vaikka valmistaisit sen jo etukäteen edellisenä päivänä.
Ainekset
- 2 valkosipulinkynttä
- 400 g broilerinfileetä
- ripaus suolaa
- 1-2 tl currya
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 300 g pastaa
Kastike
- 5 dl vettä
- 2 dl maustamatonta tai maustettua ruokakermaa
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 kana- tai kasvisliemikuutio
- 1 tl currya jauheena
- 150-200 g juustoraastetta
- 1-2 tl rakuunaa
Valmistusohje
Palermon pasta valmistetaan näin:
Annoksia: 4 annosta
Valmistusaika: Alle 60 minuuttia
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa broilerinfileet ohuiksi suikaleiksi.
- Kuumenna oliiviöljy pannulla. Paista valkosipulinkynnet ja broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan. Laita ne uunivuokaan ja sekoita joukkoon raaka pasta.
- Valmista kastike. Laita vesi ja kerma kattilaan. Mittaa joukkoon vehnäjauhot. Murusta kana- tai kasvisliemikuutio joukkoon ja lisää curry. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kastike sakenee. Lisää joukkoon juustoraaste. V
- Valuta kastike vuokaan. Tarkista, että pasta jää kastikkeen alle. Kypsennä 200 asteessa 30-40 minuuttia.
- Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa