Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mustasilmäpapuja intialaiseen tapaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä ruokalajissa pavut keitetään hitaasti ilman liottamista. Ne tarvitsevat noin tunnin keittoajan pehmetäkseen. Tarjoile pääruokana leivän kera tai lisukkeena muulle lämpimälle ruoalle.

Neljälle

  • 3 dl mustasilmäpapuja
  • 9 dl vettä
  • 1 keskikokoinen keltasipuli
  • 2 tomaattia
  • 1 rkl chiliä
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 kanelitanko
  • 1 tl suola
  • 4-5 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl kokonaisia juustokuminansiemeniä (jeeraa)
  • 2 valkosipulinkynttä

Koristeluun

  • tuoretta korianteria
  • chiliä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi tomaatit noin sentinkokoisiksi paloiksi. Huuhtele pavut ja laita ne kattilaan veden kera, lisää puolet sipulista ja tomaatista. Lisää chili, kurkuma, kanelitanko ja suola. Keitä miedolla lämmöllä kunnes pavut ovat pehmenneet ja vesi haihtunut. Lisää vettä keittämisen aikana tarvittaessa.

2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa kunnes se sihisee kun laitat öljyyn juustokuminansiemenen. Lisää juustokuminansiemenet ja paista 5-10 sekuntia, lisää loput sipulista, valkosipulista ja tomaatista. Paista samalla sekoittaen kunnes sipuli ja valkosipuli ovat vaaleanruskeita, mutta eivät palaneita.

3. Sekoita pavut tomaatti-sipulipaistokseen ja anna porista matalalla lämmöllä 5-6 minuuttia. Koristele tuoreella korianterilla ja halutessasi chilillä.

Tuoreimmat aiheesta

Pavut