Mustasilmäpapuja intialaiseen tapaan

Tässä ruokalajissa pavut keitetään hitaasti ilman liottamista. Ne tarvitsevat noin tunnin keittoajan pehmetäkseen. Tarjoile pääruokana leivän kera tai lisukkeena muulle lämpimälle ruoalle.

Neljälle

  • 3 dl mustasilmäpapuja
  • 9 dl vettä
  • 1 keskikokoinen keltasipuli
  • 2 tomaattia
  • 1 rkl chiliä
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 kanelitanko
  • 1 tl suola
  • 4-5 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl kokonaisia juustokuminansiemeniä (jeeraa)
  • 2 valkosipulinkynttä

Koristeluun

  • tuoretta korianteria
  • chiliä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi tomaatit noin sentinkokoisiksi paloiksi. Huuhtele pavut ja laita ne kattilaan veden kera, lisää puolet sipulista ja tomaatista. Lisää chili, kurkuma, kanelitanko ja suola. Keitä miedolla lämmöllä kunnes pavut ovat pehmenneet ja vesi haihtunut. Lisää vettä keittämisen aikana tarvittaessa.

2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa kunnes se sihisee kun laitat öljyyn juustokuminansiemenen. Lisää juustokuminansiemenet ja paista 5-10 sekuntia, lisää loput sipulista, valkosipulista ja tomaatista. Paista samalla sekoittaen kunnes sipuli ja valkosipuli ovat vaaleanruskeita, mutta eivät palaneita.

3. Sekoita pavut tomaatti-sipulipaistokseen ja anna porista matalalla lämmöllä 5-6 minuuttia. Koristele tuoreella korianterilla ja halutessasi chilillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!