Kanarialaiset perunat mojon kera
Tämä on erikoisuus Kanariansaarilta, jossa ruokaa kutsutaan nimellä papas arrugadas. Perinteisesti ruoka tarjotaan mojon kera – mojo on kastike, jonka voi tehdä pohjana perunaa tai valkoista leipää. Herkullisin on Mojo Colorado, chilin ansiosta kuuma ja paprikanmakuinen kastike. Tarjoillaan alkuruokana.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg pieniä, kuorimattomia perunoita
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2-3 rkl suolaa
Mojo
- 2 keskikokoista, keitettyä perunaa
- 1 punainen chili
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 dl kuumaa vettä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhdo perunat, mutta älä kuori. Laita perunat uunipellille ja kaada päälle öljyä ohuena norona. Pyörittele perunoita öljyssä ja ripottele päälle suola. Laita perunat uuniin ja anna niiden paistua kunnes ne ovat pehmeitä ja ryppyisiä, n. 25-30 minuuttia.
2. Mojo: Kuori keitetyt, kylmät perunat ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, leikkaa pois väliseinät ja siemenet. Jos haluat tulisemman kastikkeen, säästä siemenet myöhempää käyttöä varten. Sekoita perunat, valkosipuli, chili, suola, paprikajauhe, juustokumina, oregano, viinietikka ja öljy tahnaksi tehosekoittimessa. Lisää kuuma vesi tipotellen sekoituksen aikana.
3. Halkaise uunissa kypsennetyt perunat, harjaa pois ylimääräinen suola ja tarjoile tulisen, punaisen kastikkeen sekä vihannesten kera, esimerkiksi keitettyjen sokeriherneiden. Myös leipä maistuu hyvältä perunoiden lisänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa