Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kanarialaiset perunat mojon kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on erikoisuus Kanariansaarilta, jossa ruokaa kutsutaan nimellä papas arrugadas. Perinteisesti ruoka tarjotaan mojon kera – mojo on kastike, jonka voi tehdä pohjana perunaa tai valkoista leipää. Herkullisin on Mojo Colorado, chilin ansiosta kuuma ja paprikanmakuinen kastike. Tarjoillaan alkuruokana.

Neljälle

  • 1 kg pieniä, kuorimattomia perunoita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2-3 rkl suolaa

Mojo

  • 2 keskikokoista, keitettyä perunaa
  • 1 punainen chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl kuumaa vettä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhdo perunat, mutta älä kuori. Laita perunat uunipellille ja kaada päälle öljyä ohuena norona. Pyörittele perunoita öljyssä ja ripottele päälle suola. Laita perunat uuniin ja anna niiden paistua kunnes ne ovat pehmeitä ja ryppyisiä, n. 25-30 minuuttia.

2. Mojo: Kuori keitetyt, kylmät perunat ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, leikkaa pois väliseinät ja siemenet. Jos haluat tulisemman kastikkeen, säästä siemenet myöhempää käyttöä varten. Sekoita perunat, valkosipuli, chili, suola, paprikajauhe, juustokumina, oregano, viinietikka ja öljy tahnaksi tehosekoittimessa. Lisää kuuma vesi tipotellen sekoituksen aikana.

3. Halkaise uunissa kypsennetyt perunat, harjaa pois ylimääräinen suola ja tarjoile tulisen, punaisen kastikkeen sekä vihannesten kera, esimerkiksi keitettyjen sokeriherneiden. Myös leipä maistuu hyvältä perunoiden lisänä.

Tuoreimmat aiheesta

Perunat