Mustikkalikööri

On hauskaa tehdä omat liköörinsä. Käytä mieluiten tuoreita, ei ylikypsiä mustikoita suoraan metsästä. Pullolilnen itsetehtyä likööriä on myös hauska lahja, joten tee vaikka tupla-annos.

Yksi annos

  • 1 l mustikoita
  • 37 cl Eau de Vie (konjakkia tai brandya)
  • 5 dl sokeria

Valmistusohje

1. Laita lasipurkkiin hyvin huuhdeltuja, sitten kuivatettuja, mustikoita. Kaada päälle 37 cl Eau de Vietä eli konjakkia tai brandya. Sulje purkki hyvin ja aseta aurinkoiselle ikkunalle noin kolmeksi viikoksi.

2. Sekoita joukkoon 2,5 dl sokeria. Ravistele purkkia silloin tällöin, niin sokeri sulaa. Seisota purkkia vielä 3-4 viikkoa.

3 Siivilöi seoksesta mustikat pois, lisää loput 2,5 dl sokeria ja anna seistä suljetussa purkissa, kunnes sokeri on sulanut. Maista, sekoitus saattaa kaivata lisää sokeria. Jos likööri on sameaa, voit siivilöidä sen vielä kahvinsuodattimen läpi ennen pullotusta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.