Bulgogi-liha ja happamet vihannekset
Bulgogi on nimeltään tämä Etelä-Korean kansallisruoka. Nimi tulee sanoista liha ja tuli. Lihan täytyy marinoitua ainakin 3 tuntia, jotta siihen tulisi juuri oikea maku. Vihannekset joko suikaloidaan tai viipaloidaan. Ja riisiä – totta kai – tarjotaan pienistä kulhoista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 800 g entrecôtea
- (paperinohuina viipaleina)
- 1 tl seesamiöljyä
- rypsiöljyä paistamiseen
- 125 g lanttua
- 125 g porkkanaa
- 125 g retikkaa
- 125 g kurkkua
Lihamarinadi
- 10-15 valkosipulinkynttä
- 4 rkl purjosilppua
- 1 rkl rouhittua mustapippuria
- 3/4 dl japanilaista soijaa
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl seesamiöljyä
Vihannesmarinadi
- 1 punainen chili
- 1 rkl purjosilppua
- 2 tl etikkaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 valkosipulinkynttä
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Lihamarinadi: kuori ja purista valkosipulinkynnet kulhoon. Suikaloi purjo ja lisää se kulhoon, samoin kuin mustapippurirouhe, soija, sokeri sekä seesamiöljy ja sekoita kunnolla. Leikkaa lihaviipaleet suupaloiksi ja sekoita marinadiin tai laita liha muovipussiin ja marinadi päälle. Laita liha marinoitumaan jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.
2. Vihannesmarinadi: Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja suikaloi palko. Sekoita yhteen chili- ja purjosilppu, etikka, sokeri ja suola. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Viipaloi tai suikaloi vihannekset ja kaada marinadi niiden päälle. Anna marinoitua vähintään puoli tuntia.
3. Kuumenna vähän öljyä paistinpannussa ja ruskista lihat nopeasti pienissä erissä. Paista myös vihannekset aivan kevyesti. Tarjoile heti keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku