Jogurtissa marinoidut broilerivartaat

Tämä on suunnittelua vaativa ruokalaji. Lihan täytyy marinoitua viisi tuntia, joten joudut laskemaan sen mukaan ruoanlaittoaikaan. Tarjoilemme broilerivartaiden kanssa riisiä ja hapanta kastiketta.

Kuudelle

  • 900 g luutonta broileria

Marinadi

  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • ½ raaka papaija
  • 1 chili
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl ruokajogurttia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl limettimehua
  • 1 rkl maissiöljyä
  • 1 maustemitta muskottia
  • 6 grillivarrasta

Kastike

  • 1 maustemitta kardemummaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl maissiöljyä
  • 2 rkl limettimehua

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Leikkaa broilerinliha tasakokoisiksi palasiksi. Kuori inkivääri ja papaija ja raasta ne. Halkaise chili ja poista siemenet, hienonna puolikkaat pieneksi. Sekoita keskenään inkivääri, papaija, chili, suola, jogurtti, tomaattipyree, limettimehu, öljy, raastettu muskotti ja puristetut valkosipulinkynnet marinadiksi. Laita lihapalat marinadiin ja sekoita. Anna maustua 5 tuntia.

2. Murskaa kardemumman siemenet, jauha mustapippuria ja sekoita ne öljyn ja limettimehun kanssa kastikkeeksi.

3. Pujota lihapalat grillivartaisiin (jos käytät puisia vartaita, liota ne ensin vedessä) ja penslaa marinadilla. Grillaa vartaita 5-8 minuuttia, voitele niitä marinadilla useita kertoja grillaamisen aikana. Tarjoile vastakeitettyä riisiä vartaiden kera, ja valuta vartaille kastiketta juuri grillistä otettuina.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!