Kikhernepata kuskusin kera

Tämä herkullinen kikhernepata on kullankeltainen ja tuoksuu sahramilta, inkivääriltä ja aprikooseilta. Mitä pienemmiksi paloiksi leikkaat juurekset, sitä nopeammin ruoka valmistuu. Reseptin juuret löytyvät Marokosta.

Neljälle

  • 4 dl keitettyjä kikherneitä
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 1 viipale (120 g) lanttua
  • 1 punainen chili
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • ¼ g sahramia
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 yrttiliemikuutio
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 ½ dl kuivattuja aprikooseja
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • tuoretta korianteria
  • 3 dl kuskusia
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi, kuori porkkana ja viipaloi ohuelti, kuutioi lanttu pieniksi paloiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja väliseinät mutta säästä ne. Suikaloi chili. Kuumenna öljy padassa (mielellään valurautapadassa), lisää chili, ripottele päälle sahrami, juustokumina ja inkivääri. Paista muutama minuutti. Lisää sipuli, porkkana ja lanttu ja paista vielä muutama minuutti.

2. Murenna liemikuutio pataan ja lisää tomaattimurska. Lisää vettä maun mukaan sopivaan koostumukseen. Kuumenna kiehuvaksi kannen alla ja anna porista 10 minuuttia. Lisää kikherneet, puolikuun muotoisiksi viipaleiksi leikatut kesäkurpitsat sekä aprikoosit ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Ripottele päälle puolet korianterista, käytä loput koristeluun.

3. Kuskus: Kaada kuskushiutaleet ja suola kulhoon ja lisää 3 ½ dl kiehuvaa vettä. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita ja kuohkeuta haarukalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!