Rapucurry
Rapucurryn seurana maistuvat erilaiset lisukkeet, jotka tarjotaan pienistä kulhoista. Näin jokainen voi valita omat suosikkinsa, ja ruokailusta tulee hauska ohjelmanumero. Voit valmistaa ruoan myös säilykeravuista.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 700 g katkarapuja
- 2 rkl saksanpähkinä- tai maissiöljyä
- 3 sipulia
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tuoretta inkivääriä
- ½ tl punaista chiliä
- 1 kanelitanko, 2½ cm
- 1 tl jauhettua kurkumaa
- 1½ tl suolaa
- 4 rkl kookoshiutaleita
- 5 dl kookosmaitoa
- 2 rkl sitruunamehua
- ½ tl currya
Lisukkeeksi
- 4 annosta keitettyä riisiä
- ½ karkeaksi raastettu kurkku
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 sitruuna lohkoina
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Halkaise chilipalko pituussuunnassa, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat ohuiksi suikaleiksi.
2. Kuumenna öljyä wokki- tai paistinpannulla ja kuullota hienonnetut sipulit. Lisää inkivääri, kanelitanko, kurkuma, chili, suola ja kookoshiutaleet. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja sekoita huolellisesti. Lisää kookosmaito ja sitruunamehu, kiehauta ja hauduta kannen alla puoli tuntia.
3. Siivilöi kastike kattilaan. Lisää katkaravunlihat ja anna kiehua 1-2 minuuttia. Lisää curry ja sekoita hyvin. Tarjoa ruoka lämmitetyiltä, syviltä lautasilta ja lisukkeet pienistä kulhoista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"