Rapucurryn seurana maistuvat erilaiset lisukkeet, jotka tarjotaan pienistä kulhoista. Näin jokainen voi valita omat suosikkinsa, ja ruokailusta tulee hauska ohjelmanumero. Voit valmistaa ruoan myös säilykeravuista.

4 annosta

  • 700 g katkarapuja
  • 2 rkl saksanpähkinä- tai maissiöljyä
  • 3 sipulia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • ½ tl punaista chiliä
  • 1 kanelitanko, 2½ cm
  • 1 tl jauhettua kurkumaa
  • 1½ tl suolaa
  • 4 rkl kookoshiutaleita
  • 5 dl kookosmaitoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ tl currya

Lisukkeeksi

  • 4 annosta keitettyä riisiä
  • ½ karkeaksi raastettu kurkku
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 sitruuna lohkoina

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Halkaise chilipalko pituussuunnassa, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat ohuiksi suikaleiksi.

2. Kuumenna öljyä wokki- tai paistinpannulla ja kuullota hienonnetut sipulit. Lisää inkivääri, kanelitanko, kurkuma, chili, suola ja kookoshiutaleet. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja sekoita huolellisesti. Lisää kookosmaito ja sitruunamehu, kiehauta ja hauduta kannen alla puoli tuntia.

3. Siivilöi kastike kattilaan. Lisää katkaravunlihat ja anna kiehua 1-2 minuuttia. Lisää curry ja sekoita hyvin. Tarjoa ruoka lämmitetyiltä, syviltä lautasilta ja lisukkeet pienistä kulhoista.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäiscurry