Souvlakivartaat salaattipedillä
Kreikkalaisherkut, souvlakit voi tehdä niin sian- kuin lampaanlihastakin. Pääasia on valkosipulin- ja sitruunantuoksuinen marinadi, jota tarjoillaan myös lisäkkeenä. Lohkoperunat sopivat kuvaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g sianniskaa
- 3 rkl sitruunamehua
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 tl rosmariinia
- ½ tl meiramia
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa ja valkopippuria
Salaatti
- 4 latva-artisokanpohjaa
- ½ vihreää kurkkua
- 2 tomaattia
- ½ punansipulia
- 100 g feta-juustoa
- ½ dl mustia oliiveja
Lisäksi
- puisia grillivartaita
Valmistusohje
1. Pane grillitikut likoamaan veteen 30 minuutiksi. Leikkaa liha kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään sitruunamehu, oliiviöljy, rosmariini, meirami, suola ja pippuri. Purista joukkoon valkosipuli. Kaada puolet marinadista muovipussiin ja laita siihen lihakuutiot. Säästä toinen puoli salaattia varten. Marinoi lihaa 30 minuuttia. Kääntele pussia.
2. Pieni artisokanpohjat. Paloittele kurkku ja tomaatit. Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi feta. Sekoita kaikki vihannekset, feta ja oliivit ja kaada päälle loppu marinadi.
3. Pujota lihakuutiot grillitikkuihin. Grillaa niitä hiiligrillin ritilällä 3-5 minuuttia puoleltaan. Tarjoile salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"