Souvlakivartaat salaattipedillä

Kreikkalaisherkut, souvlakit voi tehdä niin sian- kuin lampaanlihastakin. Pääasia on valkosipulin- ja sitruunantuoksuinen marinadi, jota tarjoillaan myös lisäkkeenä. Lohkoperunat sopivat kuvaan.

Neljälle

  • 600 g sianniskaa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl rosmariinia
  • ½ tl meiramia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja valkopippuria

Salaatti

  • 4 latva-artisokanpohjaa
  • ½ vihreää kurkkua
  • 2 tomaattia
  • ½ punansipulia
  • 100 g feta-juustoa
  • ½ dl mustia oliiveja

Lisäksi

  • puisia grillivartaita

Valmistusohje

1. Pane grillitikut likoamaan veteen 30 minuutiksi. Leikkaa liha kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään sitruunamehu, oliiviöljy, rosmariini, meirami, suola ja pippuri. Purista joukkoon valkosipuli. Kaada puolet marinadista muovipussiin ja laita siihen lihakuutiot. Säästä toinen puoli salaattia varten. Marinoi lihaa 30 minuuttia. Kääntele pussia.

2. Pieni artisokanpohjat. Paloittele kurkku ja tomaatit. Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi feta. Sekoita kaikki vihannekset, feta ja oliivit ja kaada päälle loppu marinadi.

3. Pujota lihakuutiot grillitikkuihin. Grillaa niitä hiiligrillin ritilällä 3-5 minuuttia puoleltaan. Tarjoile salaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!