Charlotte russe
Juhlava Charlotte russe on näyttävä ja suussa sulava tarjottava. Kakun kehitti 1700-luvulla Venäjällä Aleksanteri I:n ranskalainen kokki.
Ainekset
- n. 3 litran kulhoon tehtynä
Kääretorttu
- 4 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 1/2 dl erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kääretortun täyte
- 2 dl vadelmahilloa tai persikka/aprikoosisosetta (200 g)
Persikkarahkatäyte
- 8 liivatelehteä + kylmää vettä
- 2 tlk kuohukermaa (4 dl)
- n. 1 dl sokeria
- n. 2 tl vaniljasokeria
- 1 tlk säilykepersikoita (iso tlk 850/40 g) ja/tai aprikooseja
- 1 dl persikkatölkinlientä
- 2 tlk maitorahkaa (400 g)
Valmistusohje
Kääretorttu:
Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa 7-10 min kauniin väriseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
Levitä hillo/sose torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.
Täyte:
Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, ja mausta sopiva maku sokereilla. Kuumenna 1 dl persikkatölkin lientä kiehuvaksi (esim. mikrouunissa lasissa) ja pilko persikat pieniksi. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi persikkatölkin liemeen. Yhdistä tämä liivateliemi rahkaan, samaten pilkotut persikat. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto varovaisesti yhdistäen.
Kokoaminen:
Ota pyöreä n. 3 litran muovikulho tms. ja vuoraa se tiiviisti kääretorttuviipalein. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle. Hyydytä kokonaisuus kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle. Koristele halutessasi pursottaen kermavaahtoa ja persikkaviipalein.
VINKKI: Helpompi vaihtoehto on käyttää kaupasta ostettavaa valmista kääretorttua ja täytteenä jäätelöä sekä säilykepersikoita. Tällöin hyydytys onkin jäädytys eli kakku valmistuu pakastimessa. Huom. jäätelön tulee hieman pehmetä, että siihen saa sekoitettua persikkapalaset ja täytteen saa kakun sisään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti