Marenkikääretorttu klementiinihillokkeella ja hasselpähkinämoussella

marenkikaaretorttu-klementiinihillokkeella

Marenkikääretortussa maistuu makean marengin lisäksi kirpsakka klementiini ja täyteläinen hasselpähkinämousse. Testaa Amanda Alilonttisen resepti.

Ainekset

  • Klementiinihilloke
  • 500 g klementiinejä
  • 2 dl hillosokeria
  • Puolikkaan sitruunan mehu
  • Puolikas vaniljatanko

Marenkikääretorttu

  • 1 ps Marenkijauhetta (Dr. Oetker)
  • 0,75 dl vettä
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 75 g voita huoneenlämpöisenä
  • 1 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 0,5 dl maitoa
  • 3 rkl Hasselpähkinärouhetta

Hasselpähkinämousse

  • 1 ps Hasselpähkinänmakuista kakkumoussea
  • 2,5 dl maitoa
  • Koristelu
  • 1 klementiini
  • kimallesuihketta ja koristehelmiä

Valmistusohje

Marenkikääretorttuvalmistuu näin:

Klementiinihilloke:

Valmista hyvissä ajoin tai jo edellisenä päivänä. Kuori klementiinit ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Laita kattilaan yhdessä sokerin ja sitruunan me-hun kanssa. Lisää puolikas halkaistu vaniljatanko ja sen siemenet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla, mieluiten seuraavaan päivään.


Marenkikääretorttu

Valmista marenki marenkijauhepussin ohjeen mukaan. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota voi ja sokeri käsivatkaimella. Lisää yksitellen munat. Sekoita voi-sokeri-munaseokseen vuorotellen jauhot ja maito. Levitä kakkumassa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä marenki päälle. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhe. Paista marenkikääretorttupohjaa 150 asteisen uunin alaosassa, 25 - 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Kippaa kääretorttu varovasti leivinpaperin avulla nurinkurin pöydälle. Levitä tortulle klementiinihilloke ja hasselpähkinämousse. Säästä osa moussesta koristeluun. Kääri torttu rullalle ja siirrä tarjoiluvadille. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Hasselpähkinämousse:

Sekoita pussin sisältö ja maito kulhossa. Vaahdota sähkövatkaimen pienimmällä teholla 1 minuutin ajan ja sitten täydellä teholla noin neljä minuuttia.

Koristelu:

Koristele marenkikääretorttu hasselpähkinämoussella, klementiinisiivuilla, koristehelmillä ja kultakimallesuihkeella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!