Marenkikääretorttu klementiinihillokkeella ja hasselpähkinämoussella
Marenkikääretortussa maistuu makean marengin lisäksi kirpsakka klementiini ja täyteläinen hasselpähkinämousse. Testaa Amanda Alilonttisen resepti.
Ainekset
- Klementiinihilloke
- 500 g klementiinejä
- 2 dl hillosokeria
- Puolikkaan sitruunan mehu
- Puolikas vaniljatanko
Marenkikääretorttu
- 1 ps Marenkijauhetta (Dr. Oetker)
- 0,75 dl vettä
- 2 dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 75 g voita huoneenlämpöisenä
- 1 dl sokeria
- 2 munaa
- 0,5 dl maitoa
- 3 rkl Hasselpähkinärouhetta
Hasselpähkinämousse
- 1 ps Hasselpähkinänmakuista kakkumoussea
- 2,5 dl maitoa
- Koristelu
- 1 klementiini
- kimallesuihketta ja koristehelmiä
Valmistusohje
Marenkikääretorttuvalmistuu näin:
Klementiinihilloke:
Valmista hyvissä ajoin tai jo edellisenä päivänä. Kuori klementiinit ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Laita kattilaan yhdessä sokerin ja sitruunan me-hun kanssa. Lisää puolikas halkaistu vaniljatanko ja sen siemenet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla, mieluiten seuraavaan päivään.
Marenkikääretorttu
Valmista marenki marenkijauhepussin ohjeen mukaan. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota voi ja sokeri käsivatkaimella. Lisää yksitellen munat. Sekoita voi-sokeri-munaseokseen vuorotellen jauhot ja maito. Levitä kakkumassa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä marenki päälle. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhe. Paista marenkikääretorttupohjaa 150 asteisen uunin alaosassa, 25 - 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Kippaa kääretorttu varovasti leivinpaperin avulla nurinkurin pöydälle. Levitä tortulle klementiinihilloke ja hasselpähkinämousse. Säästä osa moussesta koristeluun. Kääri torttu rullalle ja siirrä tarjoiluvadille. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Hasselpähkinämousse:
Sekoita pussin sisältö ja maito kulhossa. Vaahdota sähkövatkaimen pienimmällä teholla 1 minuutin ajan ja sitten täydellä teholla noin neljä minuuttia.
Koristelu:
Koristele marenkikääretorttu hasselpähkinämoussella, klementiinisiivuilla, koristehelmillä ja kultakimallesuihkeella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku