Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gluteenittomat Pipariruudut

Semper gluteeniton pipariruudut_Hellapoliisi
Hellapoliisi
Julkaistu 22.12.2017 10:41

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: SEMPER

Leivo herkulliset, gluteenittomat pipariruudut joulunajan herkutteluun ja kahvihetkiin.

Ainekset

  • 4 munaa
  • 3 dl fariinisokeria tai sokeria
  • 4 ½ dl Semper Fin Mix Hienoa gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl piparkakkumaustetta tai 1 ½ tl kanelia, ½ tl neilikkaa, ½ tl kardemummaa ja ½ tl inkivääriä
  • 1 ½ dl piimää
  • 150 g sulatettua voita tai margariinia

Kuorrutus

  • 400-500 g tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl tomusokeria
  • ripaus kanelia, kardemummaa tai piparkakkumaustetta

Koristeeksi

  • Semper Piparkakkuja
  • punaisia cocktailkirsikoita

Valmistusohje

Reseptistä tulee 15–20 annosta.

Taikina:

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita.

3. Sekoita joukkoon piimä ja sulatettu voi tai margariini.

4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

5. Paista uunin keskiritilätasolla 225 °C:ssa 15–20 minuuttia.

Jäähdytä. Leikkaa kakkulevy ruuduiksi tai ota siitä esim. piparkakkumuotilla sydämenmuotoisia palasia.

Kuorrute:

1. Laita tuorejuusto kulhoon.

2. Lisää vaniljasokeri, tomusokeri ja mausta kanelilla, kardemummalla tai piparkakkumausteella. Tarkista maku.

3. Levitä kuorrute pinnalle tai leikkaa paloiksi ja pursota palojen päälle.

Kuorruta leivonnaiset ja koristele ne Semper gluteenittomilla piparkakuilla ja cocktailkirsikoilla.

Vinkki! Nämä sopivat myös joululahjaksi gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle ystävällesi.

Tutustu Semperin gluteenittomiin jauhoseoksiin:

Gluteeniton Semper Hieno jauhoseos

Gluteeniton Semper Karkea jauhoseos

Gluteeniton Semper Tattari&Teff -jauho

Kuva ja resepti: Hellapoliisi

Tuoreimmat aiheesta

Gluteeniton