Mainos

Gluteenittomat Pipariruudut

Semper gluteeniton pipariruudut_Hellapoliisi
Hellapoliisi

Leivo herkulliset, gluteenittomat pipariruudut joulunajan herkutteluun ja kahvihetkiin.

Ainekset

  • 4 munaa
  • 3 dl fariinisokeria tai sokeria
  • 4 ½ dl Semper Fin Mix Hienoa gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl piparkakkumaustetta tai 1 ½ tl kanelia, ½ tl neilikkaa, ½ tl kardemummaa ja ½ tl inkivääriä
  • 1 ½ dl piimää
  • 150 g sulatettua voita tai margariinia

Kuorrutus

  • 400-500 g tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl tomusokeria
  • ripaus kanelia, kardemummaa tai piparkakkumaustetta

Koristeeksi

  • Semper Piparkakkuja
  • punaisia cocktailkirsikoita

Valmistusohje

Reseptistä tulee 15–20 annosta.

Taikina:

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita.

3. Sekoita joukkoon piimä ja sulatettu voi tai margariini.

4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

5. Paista uunin keskiritilätasolla 225 °C:ssa 15–20 minuuttia.

Jäähdytä. Leikkaa kakkulevy ruuduiksi tai ota siitä esim. piparkakkumuotilla sydämenmuotoisia palasia.

Kuorrute:

1. Laita tuorejuusto kulhoon.

2. Lisää vaniljasokeri, tomusokeri ja mausta kanelilla, kardemummalla tai piparkakkumausteella. Tarkista maku.

3. Levitä kuorrute pinnalle tai leikkaa paloiksi ja pursota palojen päälle.

Kuorruta leivonnaiset ja koristele ne Semper gluteenittomilla piparkakuilla ja cocktailkirsikoilla.

Vinkki! Nämä sopivat myös joululahjaksi gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle ystävällesi.


Tutustu Semperin gluteenittomiin jauhoseoksiin:


Kuva ja resepti: Hellapoliisi

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.