Reseptistä tulee 15–20 annosta.
Taikina:
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita.
3. Sekoita joukkoon piimä ja sulatettu voi tai margariini.
4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
5. Paista uunin keskiritilätasolla 225 °C:ssa 15–20 minuuttia.
Jäähdytä. Leikkaa kakkulevy ruuduiksi tai ota siitä esim. piparkakkumuotilla sydämenmuotoisia palasia.
Kuorrute:
1. Laita tuorejuusto kulhoon.
2. Lisää vaniljasokeri, tomusokeri ja mausta kanelilla, kardemummalla tai piparkakkumausteella. Tarkista maku.
3. Levitä kuorrute pinnalle tai leikkaa paloiksi ja pursota palojen päälle.
Kuorruta leivonnaiset ja koristele ne Semper gluteenittomilla piparkakuilla ja cocktailkirsikoilla.
Vinkki! Nämä sopivat myös joululahjaksi gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle ystävällesi.
Tutustu Semperin gluteenittomiin jauhoseoksiin:
Gluteeniton Semper Hieno jauhoseos
Gluteeniton Semper Karkea jauhoseos
Gluteeniton Semper Tattari&Teff -jauho
Kuva ja resepti: Hellapoliisi