Gluteeniton mansikkakakku
Gluteeniton mansikkakakku on juhlien suosikkiherkku, joka pysyy aina muodissa – Mansikat, vaniljatäyte ja kerma tekevät tästä kakusta todellisen voittajan. Se sopii erityisesti kesän juhliin, kun kotimaiset mansikat ovat parhaimmillaan, mutta on ihanaa muinakin vuodenaikoina, aina kun tuoreita mansikoita on saatavilla.
Kakkupohja
- 3 dl Semper gluteenitonta jauhoseosta tai Hienoa jauhoseosta
- Semper Pofiber-perunakuitua kakkuvuoan jauhottamiseen
- 6 kananmunaa
- 2 1/2 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
Vaniljakiisseli
- 2 1/2 dl maitoa
- 1/2 vaniljatanko
- 1/2 dl sokeria
- 2 munankeltuaista
- 1 1/2 rkl maissitärkkelystä
- 20 g voita
Koristeluun
- 6 dl kermaa
- 2 dl mansikkahilloa sekoitettuna mansikan paloihin
- Tuoreita mansikoita
- Tuoretta minttua
Valmistusohje
Kakkupohja:
1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
2. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella ainakin 10 minuutin ajan, kunnes vaahto on valkoista ja kuohkeaa.
3. Sekoita leivinjauhe ja jauhoseos, ja siivilöi se munasokeriseokseen käännellen siitä tasainen taikina.
4. Voitele noin 24 cm:n kakkuvuoka ja jauhota se Pofiber-perunakuidulla.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 C:ssa noin 35 min. uunin keskitasossa. Kokeile paistoajan lopussa tikulla onko kakku valmis. (Vältä uunin avaamista paistamisen alkuvaiheessa, jotta kakku ei latistu).
6. Anna kakun jäähtyä kokonaan esim. ritilänpäälle kumottuna.
Vaniljatäyte:
1. Lämmitä maito kattilassa haaleaksi ja lisää vanlijansiemenet.
2. Sekoita kulhossa sokeri, valkuaiset ja maissitärkkelys keskenään ja lisää maito-vaniljaseos.
3. Sekoita huolella ja laita seos takaisin kattilaan. Lämmitä kunnes se alkaa kiehua hiljalleen ja saostua. Sekoita huolella ja ota pois levyltä. Lisää sitten voi.
4. Sekoita hyvin, kaada seos kulhoon ja laita päälle muovikelmu. Anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.
Kakun Kokoaminen:
1. Leikkaa kakku kahteen osaan.
2. Levitä mansikkahilloa ja kermavaahtoa ensimmäiselle kerrokselle. Laita kakkupohjan ylempi puolikas päälle ja levitä vaniljakiisseliä sen päälle.
Vinkki, kun haluat tasareunaisen kakun kokoa se irtoreunaiseen paistovuokaan.
3. Levitä loppu kermavaahto kakun päälle ja koristele paloitelluilla mansikoilla ja esim. tuoreella mintulla.
Vinkki: Kun haluat tasareunaisen kakun kokoa se irtoreunaiseen paistovuokaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"