Gluteeniton vadelmakakku
Leivo ihana gluteeniton vadelmakakku ja tarjoa vaikkapa kevään ja kesän juhlissa. Koristele täytekakku halutessasi sitruunamelissalla tai muilla tuoreilla koristeyrteillä. Kuva ja resepti: Hellapoliisi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset (15 annosta):
- 5 isoa munaa
- 3 dl sokeria
- 3 dl Semper Hienoa Gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
- n. 2 dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte
- 4 dl vadelmahilloa
- 3 dl kuohu- tai vispikermaa
- sokeria maun mukaan
- 2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
- 4 dl kuohu- tai vispikermaa
- 2-3 rkl sokeria
- 1-2 tl vaniljasokeria
- 4 dl tuoreita vadelmia
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen.
2. Vuoraa irtoreunaisen kakkuvuoan Ø24 cm pohja leivinpaperilla, rasvaa reunat ja jauhota ne gluteenittomalla jauhoseoksella.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista 150-175 °C:ssa uunissa ensin n. 50 min. Avaa uuniluukku ja kokeile kypsyyttä kakun keskeltä puutikulla. Mikäli taikinaa ei jää tikkuun, on kakku kypsä.
4. Anna jäähtyä hetki ja kumoa ritilän päälle tai leivinpaperiarkille.
5. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja kostuta kerrokset vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
6. Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille. Levitä kerrosten väliin vadelmahilloa. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä hillokerrosten päälle kermavaahtoa.Anna kakun vetäytyä hetki kylmässä ennen koristelua.
7. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kerma kakun pinnalle ja pursota reunoille. Koristele tuoreilla vadelmilla ja sitruunamelissalla.
Kuva ja resepti: Hellapoliisi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"