Mainos

Runebergin tortut, gluteeniton

Runebergin tortut gluteeniton PK
Hellapoliisi

Runebergin tortut onnistuvat mainiosti myös gluteenittomina. Valmista tortut muffinivuokiin, joista ne on helppo tarjota ja syödä lusikalla.

Ainekset (8–10 kpl):

  • 100 g sulatettua voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 1 ½ dl Semper FinMix -jauhoseosta
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 dl (5 kpl) Semper Piparkakkuja murustettuna
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 munaa
  • manteli- tai karvasmanteliaromia varovasti annostellen

Koristeluun:

  • 100–150 g vadelmamarmeladia
  • 2 dl tomusokeria
  • vettä

Valmistusohje

Laita sulatettu voi tai margariini, sokeri, FinMix -jauhoseos, mantelijauhe, murustetut piparkakut, leivinjauhe ja munat kulhoon. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi.

Mausta manteli- tai karvasmanteliaromilla varovasti annostellen.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200–225 C°:ssa noin 12–15 minuuttia.

Jäähdytä.

Koristelu

Pursota vadelmamarmeladi muffinien keskelle.

Sekoita tomusokerin joukkoon vettä sen verran, että saat paksun, mutta pursotettavan tahnan.

Pursota sokerikuorrute vadelmamarmeladin ympärille.

Kuva ja resepti: Hellapoliisi

Parhaat ruokaohjelmat