Harri Syrjäsen tikka masala -kanapasta

harri syrjäsen tikka masala

Tv-kokki Harri Syrjäsen pastaversio tikka masalasta valmistuu yhdessä kasarissa.

Ainekset

  • 300 g broilerin rintafilee
  • 300 g pastaa
  • 1 sipuli
  • 3–4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 10 kirsikkatomaattia
  • puolikas sitruuna
  • 1 dl paseerattua tomaattia
  • 2 dl turkkilaista jugurttia
  • 2 dl kermaa
  • 8 dl mietoa kanalientä
  • pieni nippu korianteria
  • 2 tl paprikajauhe
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl jauhettu korianteri
  • 2 tl chili pulveri
  • 2 tl jauhettu kumina
  • 2 tl garam masala
  • 0,5 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen tikka masala -kanapasta:

  1. Pilko sipuli ja valkosipuli. Leikkaa tomaatit 3–4 osaan. Kuori ja raasta inkivääri. Leikkaa korianteri. Kuutioi broileri.
  2. Lisää kasariin oliiviöljyä ja paista broileri lähes kypsäksi.
  3. Lisää mukaan sipuli, valkosipuli, tomaatit, inkivääriraaste ja mausteet. Sekoita ja ota lautaselle sivuun.
  4. Lisää kasariin kanaliemi, paseerattu tomaatti, kerma ja turkkilainen jugurtti. Kiehauta ja lisää pasta.
  5. Keittele hiljaa hymyillen 10–12 minuuttia, kunnes pasta on lähes kypsää ja lisää joukkoon broilerit.
  6. Purista puolikas sitruunan mehu joukkoon ja keittele vielä 2–3 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
  7. Lisää tuoretta korianteria annoksen päälle.

Lisää ruokavinkkejä Harri Syrjäsen Instagram-tilillä!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.