Harri Syrjäsen tikka masala -kanapasta
Julkaistu
Tv-kokki Harri Syrjäsen pastaversio tikka masalasta valmistuu yhdessä kasarissa.
Ainekset
- 300 g broilerin rintafilee
- 300 g pastaa
- 1 sipuli
- 3–4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 10 kirsikkatomaattia
- puolikas sitruuna
- 1 dl paseerattua tomaattia
- 2 dl turkkilaista jugurttia
- 2 dl kermaa
- 8 dl mietoa kanalientä
- pieni nippu korianteria
- 2 tl paprikajauhe
- 2 tl kurkuma
- 2 tl jauhettu korianteri
- 2 tl chili pulveri
- 2 tl jauhettu kumina
- 2 tl garam masala
- 0,5 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Näin valmistuu Harri Syrjäsen tikka masala -kanapasta:
- Pilko sipuli ja valkosipuli. Leikkaa tomaatit 3–4 osaan. Kuori ja raasta inkivääri. Leikkaa korianteri. Kuutioi broileri.
- Lisää kasariin oliiviöljyä ja paista broileri lähes kypsäksi.
- Lisää mukaan sipuli, valkosipuli, tomaatit, inkivääriraaste ja mausteet. Sekoita ja ota lautaselle sivuun.
- Lisää kasariin kanaliemi, paseerattu tomaatti, kerma ja turkkilainen jugurtti. Kiehauta ja lisää pasta.
- Keittele hiljaa hymyillen 10–12 minuuttia, kunnes pasta on lähes kypsää ja lisää joukkoon broilerit.
- Purista puolikas sitruunan mehu joukkoon ja keittele vielä 2–3 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
- Lisää tuoretta korianteria annoksen päälle.
Lisää ruokavinkkejä Harri Syrjäsen Instagram-tilillä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"