Harri Syrjäsen appelsiini-broileripasta

46f414d7-85c9-4379-b0b8-17c04aa3e3d8
Harri Syrjänen

Televisiokokki Harri Syrjäsen appelsiini-broileripasta valmistuu yhdessä kasarissa.

Ainekset

  • 300 g broilerin rintafileetä tai paistileikettä
  • 300 g pastaa
  • 9 dl mietoa kanalientä
  • 3 kpl pientä pak choita
  • 1–2 oksaa varsiselleriä
  • 1 punainen chili
  • 3 kpl valkosipulinkynsi
  • pieni pala inkivääriä
  • 2 appelsiinia
  • 1 sitruuna
  • nippu lehtipersiljaa
  • 1 rkl maizenaa
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl soijaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen appelsiini-broileripasta:

  1. Pilko pak choi ja ja varsiselleri pieneksi. Silppua valkosipuli ja leikkaa chili renkaiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Raasta appelsiinista kuori. Suikaloi broileri. Silppua lehtipersilja. Halkaise sitruuna ja appelsiinit.
  2. Sekoita kulhossa broilerin joukkoon maizena. Kaada kasariin oliiviöljyä ja lisää broilerit kuumalle pannulle. Lisää valkosipuli, varsiselleri, chili, valkoviinietikka ja soija. Purista appelsiinien ja sitruunan mehut. Lisää raastettu inkivääri ja appelsiininkuori. Lisää ruokosokeri.
  3. Sekoita ja lisää kanaliemi. Kiehauta ja lisää pasta. Keittele hiljaa hymyillen noin 10–12 minuuttia, kunnes pasta on lähes kypsää. Lisää joukkoon pak choi ja sekoita.
  4. Lisää lehtipersilja ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta annos lautaselle ja lisää päälle seesaminsiemeniä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!