Helppo marja-marenkikakku – Teresa Välimäen resepti
Tämän helpon marja-marenkikakun osaa lapsikin tehdä! Kokeile Teresa Välimäen reseptiä vaikka äitienpäiväksi. Kakku on gluteeniton.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 400 g tuoreita marjoja (mansikoita, mustikoita ja vadelmia)
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl paksua maustamatonta jugurttia tai mascarponea
- 1 dl tomusokeria
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- ½ sitruunan mehu
- 1 valmis pyöreä marenkilevy (halkaisija n. 20 cm)
Valmistusohje
Gluteeniton marja-marenkikakku valmistuu näin:
1. Puhdista marjat.
2. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti tai mascarpone, tomusokeri, sitruunan kuoriraaste sekä mehu. Sekoita tasaiseksi seokseksi kevyesti vatkaten.
3. Nosta marenkilevy kakkulautaselle ja levitä päälle noin puolet marjoista. Lusikoi marjoille täytevaahto, tasoite ja lisää sen päälle loput marjat.
4. Viimeistele tomusokerilla tai murskatulla marengilla.
.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"