Paloittele pullat, murskaa keksit ja marengit. Puhdista ja puolita mansikat. Vaahdota kerma kuohkeaksi ja kääntele se maitorahkan joukkoon. Lisää myös sokeri, sitruunan kuoriraaste ja kaneli. Kokoa aineksista kerroksittain kaunis jälkiruoka lasimaljaan. Koristele mansikoilla, syötävillä kukilla ja mintunlehdillä.
Makuja
Kesän herkuin jälkkärimalja
M
Julkaistu 08.06.2018 07:19
Eilisestä pullasta ja mansikoista syntyy tämän kesän helpoin ja herkullisin jälkiruoka, joka vie taatusti kielen mennessään. Resepti on kokki Teresa Välimäen käsialaa.
6 annosta
- 4 eilistä korvapuustia, voipullaa tai pari viipaletta pullapitkoa
- 6-8 muro- tai suklaakeksiä
- 6-8 valmista marenkia
- 1 l mansikoita puolitettuina
- 4 dl vispikermaa
- 250 g maitorahkaa
- 0,5-1 dl sokeria
- 2 tl sitruunan raastettua kuorta
- ripaus kanelia
koristeluun
- syötäviä kukkia
- tuoreita mintunlehtiä