Kesän herkuin jälkkärimalja

makujenaamu_lohifenkoli
M

Eilisestä pullasta ja mansikoista syntyy tämän kesän helpoin ja herkullisin jälkiruoka, joka vie taatusti kielen mennessään. Resepti on kokki Teresa Välimäen käsialaa.

6 annosta

  • 4 eilistä korvapuustia, voipullaa tai pari viipaletta pullapitkoa
  • 6-8 muro- tai suklaakeksiä
  • 6-8 valmista marenkia
  • 1 l mansikoita puolitettuina
  • 4 dl vispikermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 0,5-1 dl sokeria
  • 2 tl sitruunan raastettua kuorta
  • ripaus kanelia

koristeluun

  • syötäviä kukkia
  • tuoreita mintunlehtiä

Valmistusohje

Paloittele pullat, murskaa keksit ja marengit. Puhdista ja puolita mansikat. Vaahdota kerma kuohkeaksi ja kääntele se maitorahkan joukkoon. Lisää myös sokeri, sitruunan kuoriraaste ja kaneli. Kokoa aineksista kerroksittain kaunis jälkiruoka lasimaljaan. Koristele mansikoilla, syötävillä kukilla ja mintunlehdillä.


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.