Kirsikkakakku
Kermainen, sitruunalta maistuva täyte tekee tästä kakusta todella maukkaan. Kirsikat voit vaihtaa muihin hieman happamiin marjoihin, kuten karhunvatukoihin tai luumuihin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Taikina
- 3 dl kauraryynejä
- 2 dl vehnäjauhoja
- ¾ dl kidesokeria
- 150 g voita tai margariinia
Täyte
- 1 l kirsikoita
- 1 ½ dl kermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 munankeltuainen
- ½ sitruunan raastettu kuori
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esiin piirasvuoka.
2. Työstä taikinan ainekset muruiseksi massaksi ja painele taikina vuokaan. Esipaista uunissa n. 20 minuuttia.
3. Poista kirsikoista kivet, laita ne lämpimälle piiraspohjalle.
4. Vatkaa kerma ja sekoita siihen keltuainen, vaniljasokeri ja sitruunankuori, kaada seos marjoille. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka