Mansikka-marenkirulla

Mikä sopisi paremmin kesäherkuttelun jälkiruoaksi kuin ihastuttava mansikoilla höystetty marenkirulla! Mansikat voi korvata myös muilla marjoilla tai hedelmillä. Resepti on kirjasta Hellapoliisi: Kodin juhlakirja (readme.fi).

Ainekset

  • 4 munan valkuaista
  • 2 dl Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 1 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 100 g maitorahkaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • sokeria maun mukaan
  • 1-2 dl mansikoita

Pinnalle

  • mansikoita
  • sitruunamelissanlehtiä

Valmistusohje

Vaahdota munanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi.

Lisää Siro sokeri vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Levitä marenkivaahto leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kumoa marenkilevy leivinpaperin päälle ja irrota varovasti toinen leivinpaperi.

Tässä kohtaa marenki saattaa joistakin kohdista hieman revetä, mutta se ei haittaa.

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon maitorahka.

Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.

Levitä seos marenkilevyn päälle ja lohko tai viipaloi päälle mansikoita.

Kääri leivinpaperia apuna käyttäen marenkilevy rullalle.

Nosta varovasti tarjoiluvadille.

Koristele mansikoilla ja sitruunamelissanlehdillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.