Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Inkiväärishotti flunssakauteen

inkiväärishotti
Inkiväärishotti on napakka aloitus aamuun.Shutterstock
Julkaistu 23.02.2025 07:15

MTV LIFESTYLE

Inkivääri sisältää antioksidantteja ja tulehdusta vähentäviä yhdisteitä, ja moni luottaakin inkiväärin voimaan flunssakautena. Nappaa kotitalousopettaja Arja Elina Laineen ohje inkiväärishottiin!

  • Annosmäärä: n. 5 dl

Ainekset

  • 30–50 g tuoretta inkivääriä (noin peukalon kokoinen pala)
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1–2 rkl juoksevaa hunajaa (tai vaahterasiirappia)
  • 3 dl appelsiini-, porkkana- tai omenatuoremehua
  • 1 dl tyrnimehua

Valmistusohje

  1. Kuori inkivääri pikkulusikalla tai ruokailuveitsellä kaapien kuori pois. Raasta hienoksi tai pilko pieniksi paloiksi (jos blenderisi on tehokas).

  2. Purista sitruunan mehu (ja appelsiinin, jos käytät tuoretta appelsiinin hedelmänä).

  3. Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi juomaksi. Tarkista sopivan vahva maku, voit lisätä hunajaa tai inkivääriä halutessasi.

  4. Siivilöi juoma halutessasi, jos et pidä inkiväärin kuidusta.

  5. Kaada shotti lasiin ja nauti heti tai säilytä jääkaapissa korkeintaan 2 päivää. 

VINKKI: 

  • Jos haluat lisäpotkua, voit lisätä ripauksen cayennepippuria tai pienen valkosipulin kynnen antibakteeristen vaikutusten vuoksi. 

  • Jos taas haluat pehmentää makua, lisää ripaus kanelia tai vaniljaa. 

  • Voit myös lisätä vettä, mikäli shotti tuntuu liian vahvalta.