Joulumaustettu snapsi
Mikä tuoksuu eniten joululta? Neilikka-appelsiini, jonka voi ripustaa koristeeksi. Sen maku on vangittu tähän joulusnapsiin. Myös muutama muu maku saa tilaa: hieman kanelia, hunajaa makeudeksi ja sitruunaa raikkaudeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
1 satsiin esanssia
- 20 cl maustamatonta vodkaa
- 10 cm appelsiininkuorta
- 2-3 mausteneilikkaa
- 1 pieni kanelitanko
- 1 ½ tl hunajaa
- 1 cm sitruunankuorta
Valmistusohje
1. Mittaa vodka pulloon tai purkkiin. Pese appelsiini ja sitruuna tarkoin haaleassa vedessä. Kuori niistä ohuita n. 1 cm leveitä suikaleita perunankuorimaveitsellä, ilman että mukaan tulee kuoren valkoista osaa.
2. Lämmitä hunajaa hieman, jotta se sulaa vodkaan helpommin. Lisää hunaja vodkan sekaan ja sekoita. Lisää appelsiinin- ja sitruunankuori, neilikat ja kanelitanko.
3. Anna maustua vähintään 2 viikkoa. Siivilöi kahvinsuodattimen läpi. Nyt sinulla on esanssia, jota voit laimentaa maustamattomalla vodkalla sopivanmakuiseksi. Snapsista tulee vielä parempaa säilytyksen myötä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku