Kaada jäiset mustaherukat ja sokeri kiehuvaan veteen. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima. Pane jokaiseen pulloon muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Säilytä marjasima jääkaapissa. Sima on valmista juotavaksi parin päivän kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.
Makuja
Kirkas mustaherukkasima
Julkaistu 22.04.2014 12:22
Itse tehty sima kruunaa vapun. Kokeile vappusimaa, joka saa makua mustaherukoista! Simaresepti: Dansukker.
Ainekset
- 400 g mustaherukoita, pakaste
- 500 g Luomuruokosokeria (Dansukker)
- 4 l kiehuvaa vettä
- 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
- sokeria, rusinoita