Kirkas mustaherukkasima

Itse tehty sima kruunaa vapun. Kokeile vappusimaa, joka saa makua mustaherukoista! Simaresepti: Dansukker.

Ainekset

  • 400 g mustaherukoita, pakaste
  • 500 g Luomuruokosokeria (Dansukker)
  • 4 l kiehuvaa vettä
  • 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
  • sokeria, rusinoita

Valmistusohje

Kaada jäiset mustaherukat ja sokeri kiehuvaan veteen. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima. Pane jokaiseen pulloon muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Säilytä marjasima jääkaapissa. Sima on valmista juotavaksi parin päivän kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.