Inkiväärisima

Valmista vapun kunniaksi tuunattua sima. Inkivääri antaa kivan vivahteen makuun.

Ainekset

  • 8 litraa vettä
  • 2 palaa tuoretta inkivääriä
  • 1/2 kg ruokosokeria
  • 1 sitruuna
  • 1/2 tl tuoretta hiivaa
  • rusinoita

Valmistusohje

Kiehauta osa vedestä ja siinä kuoritut ja lastuiksi leikatut inkiväärinpalat. Kaada kiehuva vesi sokereiden päälle. Sekoita.

Lisää loput vedestä sekä halutessasi kuumassa vedessä pesty ja huuhdottu sitruuna viipaleina. Sekoita ja jäähdytä 37 asteeseen.

Lisää hiiva pieneen simatilkkaan liuotettuna. Sekoita ja käytä lämpimässä yli yön. Poista pinnasta sitruunaviipaleet ja inkiväärinpalat.

Pullota sima puhtaisiin pulloihin, joissa on teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sulje pullot ja vie viileään muutamaksi päiväksi. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!