Marjasima
Vappusima maistuu myös marjaisena versiona! Tästä reseptistä tulee 4,5 litraa valmista simaa. Simaresepti: Dansukker.
Ainekset
- 6–7 dl mustaherukoita, mustikoita tai punaherukoita
- 250 g Fariinisokeria (Dansukker)
- 250 g Taloussokeria (Dansukker)
- 4 l vettä
- 1/5 tl tuoretta hiivaa (herneen kokoinen pala)
- sokeria, rusinoita
Valmistusohje
1. Survo marjat kevyesti.
2. Kuumenna 1 l vettä kiehuvaksi. Lisää joukkoon marjat ja sokerit. Anna kiehahtaa.
Lisää joukkoon 3 l kylmää vettä.
3. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Anna juoman käydä
huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
4. Siivilöi ja pullota sima. Pane jokaiseen pulloon muutama rusina ja teelusikallinen
sokeria.
5. Säilytä marjasima jääkaapissa. Sima on valmista juotavaksi muutaman päivän
kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.
Vinkki!
Voit tehdä siman myös pelkästään Taloussokerista, jolloin maku on miedompi ja
väri vaaleampi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"