KAKKUPOHJA: Laita uuni lämpenemään noin 180 asteeseen. Voitele kaksi halkaisijaltaan 18 cm kakkuvuokaa. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen kuivia aineita, sulatettua voita ja kermaa.
Jaa taikina kakkuvuokiin tasaisesti. Paista pohjia 180 asteessa noin 30–40 minuuttia. Paistamisen jälkeen kumoa kakkupohjat noin 5min jälkeen pois kakkuvuoista ja nosta ne. Tarvittaessa jäähtymään esimerkiksi jääkaappiin.
LEMONCURD-TÄYTE: Aloita valmistamalla lemoncurd-sitruunatahna. Raasta sitruunoiden kuori ja purista niistä mehua. Laita kattilaan kuoriraaste, mehu, keltuaiset ja sokeri. Kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Säädä lieden lämpötilaa pienemmälle ja jatka keittämistä, kunnes seos sakenee (noin
5min). Kaada kulhoon ja nosta kylmään vesihauteeseen. Vatkaa sähkövatkaimella hitaalla teholla, kunnes hilloke muuttuu vaahtomaiseksi.
Lisää joukkoon pehmeä voi pieninä nokareina. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on tasaista. Laita sitruunatahna jääkaappiin odottamaan. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri. Lisää seoksen joukkoon lemoncurd-tahna. Kiehauta kattilassa pieni määrä sitruunamehua, lisää joukkoon liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Nosta jääkaappiin odottamaan kakun täyttämistä.
KUORRUTE: Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää jääkaappikylmä tuorejuusto ja vatkaa seosta noin 5min, jotta kuorrutteesta tulee kuohkeaa. Huom! Muista jättää kuorrutetta vähän myös kakun koristepursotuksia varten. Koristepursotuksiin tulevan kuorrutteen voit värjätä pastavärillä vaaleanpunaiseksi. Laita
värjätty kuorrute pursotinpussiin, jossa on iso tähtitylla.
KORISTEET: Voit valmistaa koristeet haluamassasi vaiheessa, esimerkiksi sillä aikaa, kun kakkupohjat ovat uunissa. Aloita valmistamalla kanelicrumble: Sekoita jauhot ja sokeri keskenään. Sulata voi ja kaada se joukkoon. Lisää suola sekä kaneli ja nypi seos tasaiseksi. Laita muru uunipellille ja paista noin 175 asteessa noin 10 minuuttia.
Valmista valkosuklaakoristeet: Temperoi tai sulata valkosuklaa. Temperointi: Voit sulattaa suklaan mikrossa tavallisella posliinilautasella tai mikrokulhossa. Suklaa kannattaa pilkkoa suunnilleen samankokoisiksi hyvin pieniksi paloiksi. Sulatus tapahtuu miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Laita pilkotusta suklaasta noin kaksi kolmasosaa kulhoon. Sulata suklaa ensimmäisessä vaiheessa 40 asteiseksi. Toisen vaiheen aikana jäähdytä suklaata koko ajan samalla sekoitellen, lisää joukkoon loppu suklaa. Jäähdytystä voi tehdä pitämällä kulhoa kylmässä vesihauteessa tai siirtämällä suklaa esimerkiksi pakastimessa olleeseen kylmään kulhoon. Jäähdytä valkosuklaa tässä vaiheessa 26–27 asteiseksi. Kolmannen vaiheen aikana lämmitä suklaa uudelleen 25–29 asteiseksi. Lämmityksen voit tehdä jälleen mikrossa, mutta se kannattaa tehdä hyvin pienissä jaksoissa, sillä lämpötilan tarvitsee nousta vain muutaman asteen verran. Huomaa, että valkosuklaa on käyttövalmis heti temperoituna.
Laita temperoitu tai sulatettu suklaa pursotinpussiin. Leikkaa pursotinpussin kärjestä pieni palanen pois, pursota haluamanlaisiasi koristeita leivinpaperin päälle (esim. sydämiä). Nosta koristeet jähmettymään esim. jääkaappiin tai pakastimeen.
KAKUN TÄYTTÄMINEN: Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat kahteen osaan. Aseta yksi pohjaympyrä tarjoiluastialle, leikkaa ympärille sopivan kokoinen reunakalvon pala, kiinnitä teipillä. Kostuta kakkupohjia kokoamisen yhteydessä maidon ja vaniljasokerin sekoituksella. Laita pohjan päälle hieman alle kolmasosa täytteestä, kokoa kakku samaan tapaan lopuista pohjaympyröistä ja täytteestä. Nosta kakku hetkeksi pakkaseen/jääkaappiin ainakin kuorrutteen tekemisen ajaksi.Kakun kuorruttaminen ja viimeistely
• Poista reunakalvo varovasti kakun ympäriltä.
• Levitä kuorrute kakun päälle pursotinpussin ja palettiveitsen avulla.
• Jos kuorrute kakun päällä tuntuu löysältä, nosta kakku hetkeksi jääkaappiin tai pakkaseen
ennen koristeiden lisäämistä.
• Pursota vaaleanpunaisesta kuorrutteesta koristeita kakun pinnalle.
• Lisää koristepursotuksien väliin tuoreita vadelmia.
• Murustele kanelicrumble ja ripottele sitä kakun pinnalle.
• Irrota suklaakoristeet varovasti leivinpaperin päältä ja lisää ne lopuksi kakun päälle.