Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Mansikka-kermakakku, Shawnamin resepti

koko_suomi_leipoo_s10_eps6_beautyshots2_shawnam_008
Julkaistu 08.04.2025 13:51

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leipurit loihtivat ihania herkkuja.

Pohja

  • 5 kpl kananmunaa
  • 180 g sokeria
  • 180 g vehnäjauhoja

Kermatäyte

  • 4 dl vispikermaa
  • 3 rkl sokeria

Kakun väliin

  • n. 300 g mansikoita, tuore
  • 200 g mansikoita, pakaste (soseutettuna)
  • 2-3 rkl sokeria

Sveitsiläinen marenkikuorrute

  • 150 g valkuaista
  • 300 g sokeria

Koristeeksi

  • 20 kpl mansikoita, pakastekuivattu

Valmistusohje

POHJA: Vatkaa yleiskoneessa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). Lisää siivilöity jauho pikkuhiljaa ja sekoita varovasti. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Paista uunin keskitasolla 160c n 40min.

KERMATÄYTE: Vatkaa vispikerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 

MANSIKKATÄYTE: Pilko mansikat pienemmiksi paloiksi. Soseuta pakastemansikat sokerin kanssa blenderissä tai sauvasekoittimella. 

SVEITSILÄINEN MARENKI: Lisää monitoimikoneen kulhoon kananmunanvalkuaiset ja sokeri. Lisää metallinen kulho vettä sisältävän kattilan päälle (keitetään vesihauteessa), Anna veden kiehahtaa ja laske lämpötilaa. Sekoita valkuaisia ja sokeria koko ajan, kunnes
lämpömittarilla mitattuna lämpötila on noin 60 astetta. Ota valkuais-sokeri-seos pois levyltä ja vatkaa sitä yleiskoneella, kunnes se jäähtyy huoneenlämpöiseksi ja on paksua ja kiiltävää n. 8-10min. 

KAKUN TÄYTTÖ JA KOKOAMINEN: Leikkaa pohja kolmeen osaan ja levitä pohjalle ensin soseutetut mansikat ja anna hetken aikaa olla, että pohja imee soseen. Levitä päälle vispikerma sekä pilkotut mansikat ja asettele toinen pohja päälle. Toista tämä prosessi kunnes viimeinen pohja on
päällimmäisenä. Levitä marenki kakun päälle kokonaan. Tohota kaasupolttimella marengin pinta kauniin ruskeaksi. Koristele puolitetuilla mansikoilla ja pakastekuivatuilla mansikoilla.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo