Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Mansikka-pavlovat, Janin resepti

koko_suomi_leipoo_s10_eps6_beautyshots2_jani_003
Julkaistu 08.04.2025 13:58

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leipurit loihtivat ihania herkkuja.

Marenkipohja

  • 5 kpl kananmunia
  • 300 g tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl valkoviinietikkaa

Mansikkatahna

  • 150 g tuoreita mansikoita
  • 5 kpl keltuaista

Mansikkakastike

  • 100 g tuoreita mansikoita

Kermatäyte

  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi

  • 12 kpl isoja tai 20kpl pieniä tuoreita mansikoita

Valmistusohje

MARENKI: Lämmitä uuni 100 asteeseen, kiertoilma. Erottele munista valkuaiset yleiskoneen kulhoon, säästä keltuaisia mansikkatahnaa varten. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokeri pikkuhiljaa, koko ajan samalla vatkaten. Kun kaikki sokeri on lisätty, lisää vaniljasokeri sekä etikka ja vatkaa vielä 5-10min. Pursota marenkia esim. pyöreiksi kiekoiksi leivinpaperin päälle pellille. Tämän jälkeen pursota kiekon ympäri reunoja pitkin vähintään yksi reuna, jotta lopputulos muistuttaa kuppia. 

MANSIKKATAHNA: Soseuta kattilassa mansikat sauvasekoittimella. Lisää joukkoon keltuaiset. Kiehauta. Pienennä hellan tehoa ja jatka keittämistä, kunnes seos sakenee. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos muuttuu ilmavammaksi.

MANSIKKAKASTIKE: Soseuta mansikat tasaiseksi kastikkeeksi. 

KERMATÄYTE: Vatkaa kuohukerma ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa kerma valmiiksi. 

KASAUS: Lusikoi mansikkatahnaa marenkien pohjalle. Lusikoi tai pursota kermaa pohjille. Kaada hieman kastiketta kerman päälle. Koristele tuoreilla mansikoilla.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo