Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: ”Kesävara” -kääretorttu, Sarahin resepti

koko_suomi_leipoo_s10_eps6_beautyshots2_sarah_006
Julkaistu 08.04.2025 14:24

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leipurit loihtivat ihania herkkuja.

Marenkipohja

  • 4 valkuaista
  • 150 g sokeria
  • 3 rkl kuivattua mansikkajauhetta
  • 100 g vehnäjauhoa

Mansikkacurd

  • 4 keltuaista
  • 200 g pakastemansikkaa
  • 2 dl sokeria

Kermatäyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 0,5 dl sokeri

Sveitsiläinen marenki

  • 1 valkuainen
  • 50 g sokeria

Koristeet

  • 150 g mansikka, tuore (täytteeksi ja koristeeksi)
  • 50 g mansikka, kuivattu

Valmistusohje

MARENKIPOHJA: Lämmitä uuni 160 asteeseen.  Vatkaa valkuaisia vaahdoksi ja lisää sokeri pikkuhiljaa. Vatkaa marenkia voimakkaasti, kunnes marenki on kiiltävää ja kovaa. Sekoita marjajauhe vehnäjauhoihin ja kaada vähän kerrallaan marenkiin. Sekoita rauhallisesti. Pursota marenki pitkittäin pellille. Paista n.12-16 minuuttia. Kun pohja on paistunut, kumoa se toisen leivinpaperin päälle.

MANSIKKACURD: Mittaa sokerit ja marjat kattilaan, anna kiehua n.8 minuuttia Lisää joukkoon keltuaiset koko ajan sekoittaen. Anna kiehua vain hetken ja nosta pois lämmöltä. Siirrä pakkaseen. 

KERMATÄYTE: Vatkaa koko kerma vaahdoksi, lisää tomusokeri ja vie jääkaappiin odottamaan. Jätä sivuun n.1dl vatkattua kermaa koristelua varten. 

MANSIKAT: Leikkaa pari isoa mansikkaa pyöreiksi siivuksi. 

SVEITSILÄINEN MARENKI: Valmista sveitsiläinen marenki vasta, kun olet täyttänyt ja käärinyt tortun. Vatkaa valkuaista vesihauteessa, lisää sokeri pikkuhiljaa. Vatkaa marenki kovaksi ja kiiltäväksi. Seoksen tulisi olla n.60 asteista. 

KOKOAMINEN JA KORISTELU: Levitä mansikkacurd ensimmäisenä, sitten kermavaahtoa, sekä rivi pyöreiksi leikattua mansikkaa. Kääri rullalle leivinpaperin avuin. Levitä sveitsiläinen marenki tortun pintaan. Tuputa lusikalla ja tohota marenki kauttaaltaan. Pursota loppu kermavaahto tortun päälle ja koristele mansikoilla.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo