Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Kasperin Sushi-laskiaispulla

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps6_6354
MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 14.02.2022 20:05

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kuudennessa jaksossa taidonnäytteessä leipurit toteuttavat suolaisen laskiaisherkun.

  • Annosmäärä: 8–12

Pulla

  • 3 dl Valio maitoa
  • 25g hiivaa
  • 4 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • 25g Valio voita
  • 30g seesaminsiemeniä
  • 15g merileväarkkeja
  • 1 kananmuna

Wasabimousse

  • 2 dl Valio vispikermaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 tl wasabitahnaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl sinappia
  • 200 g kylmäsavulohta

Soijamajoneesi

  • 1 kananmuna
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl soijaa
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

PULLAT: Sekoita hiiva maidon joukkoon. Sekoita sitten jauhot ja hiutaleet ja suola. Lisää voi. Sekoita jauhettu merilevä mukaan. Anna kohota noin puoli tuntia. Muotoile sämpylöiksi. Voitele kananmunalla ja koristele seesaminsiemenillä. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

WASABIMOUSSE: Vatkaa kerma. Sekoita muut ainekset joukkoon ja pursota puoliksi leikattujen sämpylöiden väliin. Aseta kylmäsavulohiviipaleet moussen päälle.

MAJONEESI: Laita Kippoon huoneenlämpöinen kananmuna sekä öljy. Sekoita sauvasekottimella ja mausta lopuksi soijalla ja sokerilla. Koristele pullat majoneesilla.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit