Koko Suomi leipoo: Kasperin Sushi-laskiaispulla

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps6_6354
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan kuudennessa jaksossa taidonnäytteessä leipurit toteuttavat suolaisen laskiaisherkun.

  • Annosmäärä: 8–12

Pulla

  • 3 dl Valio maitoa
  • 25g hiivaa
  • 4 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • 25g Valio voita
  • 30g seesaminsiemeniä
  • 15g merileväarkkeja
  • 1 kananmuna

Wasabimousse

  • 2 dl Valio vispikermaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 tl wasabitahnaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl sinappia
  • 200 g kylmäsavulohta

Soijamajoneesi

  • 1 kananmuna
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl soijaa
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

PULLAT: Sekoita hiiva maidon joukkoon. Sekoita sitten jauhot ja hiutaleet ja suola. Lisää voi. Sekoita jauhettu merilevä mukaan. Anna kohota noin puoli tuntia. Muotoile sämpylöiksi. Voitele kananmunalla ja koristele seesaminsiemenillä. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

WASABIMOUSSE: Vatkaa kerma. Sekoita muut ainekset joukkoon ja pursota puoliksi leikattujen sämpylöiden väliin. Aseta kylmäsavulohiviipaleet moussen päälle.

MAJONEESI: Laita Kippoon huoneenlämpöinen kananmuna sekä öljy. Sekoita sauvasekottimella ja mausta lopuksi soijalla ja sokerilla. Koristele pullat majoneesilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!