Koko Suomi leipoo: Muorin Suklaakakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa lapsuudesta tuttu leivonnainen.
Muorin Suklaakakku
- 4 ½ dl Vehnäjauho
- 2 dl Sokeri
- 1 dl Fariinisokeri
- 2 ½ dl Kaakaojauhe
- 1 ½ tl Ruokasooda
- ½ tl Leivinjauhe
- ½ tl Suola
- 2 ½ dl Täysmaito (huoneenlämpöinen)
- 2 ¼ dl Kuuma vesi
- 3 kpl Kananmuna (huoneenlämpöinen)
- 2 dl Paulig Sydney-kahvia
- 4 dl Vaahtoutuva vaniljakastike
- 450 g Aprikoosihilloa
Koristelu
- 1 pss Fazerina bites
- 410 g (tlk)Aprikooseja
- 100 g Valkosuklaa
- Tuoreita aprikooseja
- Syötäviä kukkia
Voiteluun
- 1 dl Korppujauhoja
- 50 g Öljyä
Valmistusohje
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohja.
Leikkaa vuoan reunoille leivinpaperisuikaleita, jotka nousevat vuoan reunaa muutaman sentin korkeammalle (Saat leivinpaperit tarttumaan kiinni reunaan, kun sipaiset hieman voita tai öljyä). Yhdistä taikinan kuivat aineet isossa kulhossa. Lisää maito ja vesi. Sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi kananmunat ja sekoita huolellisesti.
Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Kostuta vahvalla kahvilla. Halkaise kakku ja levitä aprikoosihilloa kerrosten väliin. Vaahdota vaniljakastike ja kuorruta kakku. Koristele suklaalla, aprikoosilla ja syötävillä kukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku