Koko Suomi leipoo: Stracciatella cannolit
Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin Stracciatella cannolit.
Taikina
- 320g Sunnuntaierikoisvehnäjauhoja
- 1,5rkl kaakaojauhetta
- ½ appelsiininkuori
- ¼ tl merisuolaa
- 1,5rkl voita
- 50ml vettä
- 80ml valkoviiniä
Paistamiseen
- Rypsiöljy
Appelsiinifluidi
- 120 gappelsiinimehu
- 15 gsokeri
- 1,5 gagar agar
- 0,5 gxantana
- 150 g mascarpone-juustoa
- 120gkermaa
- 60g sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ½vaniljatanko
- 50g tummaa suklaataripaus merisuola
Valmistusohje
TAIKINA: Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää nesteet ja vaivaa kiinteä taikina. Kelmuta ja anna levätä 20 minuuttia jääkaapissa. Kaulitse taikina mahdollisimman ohueksi ja stanssaa pyöreitä 10-12 cmkokoisia paloja, kieritä putken ympäri. Paista öljyssä.
TÄYTE: Keitä appelsiinimehu, lisää kuivat aineet. Kiehauta ja jäähdytä. Vaahdota juusto, kerma ja sokerit. Lisää suklaa ja suola. Pursota täytteet cannolin sisään ja koristele kandeeratulla appelsiinillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku