Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Oton Kuningatarkukko

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps2_4181
MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 17.01.2022 20:35

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan toisessa jaksossa kisaajat pääsivät leipomaan suosikkinsa perinneleivonnaisista.

  • Aktiivinen aika: 120 min

Pohja

  • 250 g Valio voi
  • 2 dl siro-sokeri
  • 6,5 dl Sunnuntai hieno täysjyväruisjauho
  • 1 tl leivinjauhe
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 2 dl Valio piimä

Täyte

  • 300 g pakastemustikka (suomalainen)
  • 150 g vadelma, tuore
  • n. 1 dl perunajauho
  • ½ dl minihillosokeri
  • ¾ dl siro-sokeri
  • 2 tl vaniljasokeri

Kauramantelilastut

  • 1 dl kaurahiutale
  • ½ dl sokeri
  • ½ tl vaniljasokeri
  • ½ rkl Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 2,5 rkl mantelirouhe
  • 30 g Valio voi
  • ½ kananmuna, vatkattuna

Kardemummakreemi

  • 2 dl Valio vispikerma
  • 150 g Valio tuorejuusto, maustamaton
  • 4 rkl tomusokeri
  • 2 tl vaniljasokeri
  • 1 tl kardemumma, jauhettu

Koristeluun

  • mustikan varpuja
  • 100g vadelma, tuore
  • 100g mustikka, tuore

Valmistusohje

OHJE: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.  Lisää voisokerivaahtoon vuorotellen jauhoja ja vuorotellen piimää. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.  Painele 2/3 osaa taikinasta Amerikan muffinivuokien pohjalle ja reunoille (jätä 1/3 osa taikinaa vuokien kanneksi). Laita muffinivuokia 2 kpl päällekkäin, jotta kukot säilyvät ryhdikkäänä.

TÄYTE: Sekoita kaikki täytteen ainekset. (perunajauho siivilöitynä) Jaa täyte ruistaikinan päälle muffinivuokiin. Taputtele lopusta taikinasta marjatäytteen päälle kukoille kannet. Paista 185-asteisessa uunissa n. 26 minuuttia.

KAURAMANTELILASTUT: Yhdistä kuivat aineet. Lisää sulatettu voi (vähän jäähdytettynä) ja muna. Nostele taikinasta kukkurallisen teelusikan kokoisia nokareita pellille leivinpaperin päälle. Jätä reilusti leviämisvaraa ja paista 200-asteisessa uunissa n. 5 minuuttia. Stanssaa pienehköjä tasaisia ympyröitä ja siirrä jäähtymään.

KARDEMUMMAKREEMI: Vatkaa kerma ja tuorejuusto vaahdoksi. Mausta sokereilla ja kardemummalla ja siirrä kreemi pursotinpussiin. Pursota jäähtyneiden kuningatarkukkojen päälle kardemummakreemi. Koristele mustikan lehdillä, vadelmilla, mustikoilla ja stanssatuilla kauralastuilla.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit