Koko Suomi leipoo: Oton Kuningatarkukko
Koko Suomi leipoo -sarjan toisessa jaksossa kisaajat pääsivät leipomaan suosikkinsa perinneleivonnaisista.
- Aktiivinen valmistusaika: 2h
Pohja
- 250 g Valio voi
- 2 dl siro-sokeri
- 6,5 dl Sunnuntai hieno täysjyväruisjauho
- 1 tl leivinjauhe
- 1 tl vaniljasokeri
- 2 dl Valio piimä
Täyte
- 300 g pakastemustikka (suomalainen)
- 150 g vadelma, tuore
- n. 1 dl perunajauho
- ½ dl minihillosokeri
- ¾ dl siro-sokeri
- 2 tl vaniljasokeri
Kauramantelilastut
- 1 dl kaurahiutale
- ½ dl sokeri
- ½ tl vaniljasokeri
- ½ rkl Sunnuntai erikoisvehnäjauho
- 2,5 rkl mantelirouhe
- 30 g Valio voi
- ½ kananmuna, vatkattuna
Kardemummakreemi
- 2 dl Valio vispikerma
- 150 g Valio tuorejuusto, maustamaton
- 4 rkl tomusokeri
- 2 tl vaniljasokeri
- 1 tl kardemumma, jauhettu
Koristeluun
- mustikan varpuja
- 100g vadelma, tuore
- 100g mustikka, tuore
Valmistusohje
OHJE: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voisokerivaahtoon vuorotellen jauhoja ja vuorotellen piimää. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele 2/3 osaa taikinasta Amerikan muffinivuokien pohjalle ja reunoille (jätä 1/3 osa taikinaa vuokien kanneksi). Laita muffinivuokia 2 kpl päällekkäin, jotta kukot säilyvät ryhdikkäänä.
TÄYTE: Sekoita kaikki täytteen ainekset. (perunajauho siivilöitynä) Jaa täyte ruistaikinan päälle muffinivuokiin. Taputtele lopusta taikinasta marjatäytteen päälle kukoille kannet. Paista 185-asteisessa uunissa n. 26 minuuttia.
KAURAMANTELILASTUT: Yhdistä kuivat aineet. Lisää sulatettu voi (vähän jäähdytettynä) ja muna. Nostele taikinasta kukkurallisen teelusikan kokoisia nokareita pellille leivinpaperin päälle. Jätä reilusti leviämisvaraa ja paista 200-asteisessa uunissa n. 5 minuuttia. Stanssaa pienehköjä tasaisia ympyröitä ja siirrä jäähtymään.
KARDEMUMMAKREEMI: Vatkaa kerma ja tuorejuusto vaahdoksi. Mausta sokereilla ja kardemummalla ja siirrä kreemi pursotinpussiin. Pursota jäähtyneiden kuningatarkukkojen päälle kardemummakreemi. Koristele mustikan lehdillä, vadelmilla, mustikoilla ja stanssatuilla kauralastuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"