Koko Suomi leipoo: Liinan Salsatwistillä pullia

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps6_6369
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan kuudennessa jaksossa taidonnäytteessä leipurit toteuttavat suolaisen laskiaisherkun.

Pullataikina

  • 2 dl Valio piimää
  • 0,5 dl vettä
  • 100 g Valio voita, huoneenlämpöistä
  • 30 g tuorehiivaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 4 rkl sokeria
  • 8 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 5 kpl aurinkokuivattua tomaattia
  • 0,5 dl tomaattipyreettä
  • 1 kananmunankeltuainen

Salsa

  • 5 kpl kotimaisia tomaatteja
  • 1 kpl paprika
  • 1 iso punasipuli
  • 3 valkosipulikynttä
  • 3 tl puristettua limettimehua
  • 1,5 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 0,5 – 1 kpl tuorechiliä
  • 1 rkl tuoretta basilikaa
  • korianteri
  • jalopenoa

Minimachot

  • maissijauhoja
  • Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • vettä
  • suolaa

Paistamiseen

  • Rypsiöljy

Koristeet

  • 150 g cheddarjuustoa
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 200 g kolmionmuotoisia mininachoja

Valmistusohje

PULLATAIKINA: Lämmitä vesi ja piimä. Laita tuorehiiva, sokeri ja lämmitetyt nesteet kulhoon. Sekoita hyvin.
Lisää joukkoon hieman jauhoja ja voita vuorotelleen. Lisää lopulta suola sekä tomaattipyree sekä aurinkokuivattutomaatin palaisia.  Anna taikinan kohoaa 15-20 minuuttia uunissa 50 asteessa tai huoneen lämmössä 45 minuuttia.
Työstä taikinaa monitoimikoneella vähintään 10 minuuttia tai käsillä 25 minuuttia. Pyöritä 85 g taikinapaloista soikeita pullia uuninpellille leivinpaperin päälle. Anna kohoa muutama minuutti ja siveltelee kananmunankeltuaisella.

MININACHOT: Sekoita jauhot, suola ja vesi. Kaulitse taikina ohueksi. Leikkaa kolmionmuotoiseksi paloiksi. Paista rasvassa paistinpannulla.

SALSA: Pilko kaikki ainekset ja sekoita hyvin.

KORISTELU: Leikkaa pullista kansi pois. Liota kansi kananmunakeltuaisessa ja cheddarjuustossa, laita hetkeksi takaisin uuniin 220 asteeseen, kunnes juusto on rapea.
Täytä pullat salsalla ja koristele mininachoilla sekä aseta pullan juustokansi pystyasentoon.


Parhaat ruokaohjelmat