Koko Suomi leipoo: Kirpeän raikkaat emojit, Siiri
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden starttijaksossa leivottiin emojileivoksia.
Tyrnipohja
- 150 g voita
- 3,5 dl erikoisvehnäjauho
- 1,5 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 kpl lananmunaa
- 300 g tyrniä (pakaste)
Kinuskisydän ja paahdetut pekaanipähkinät.
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl fariinisokeria
- 70 g pekaanipähkinöitä
Kinuskikuorrute
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- Loput kinuskista
Pikeeri
- 1 kpl valkuainen
- 3 dl tomusokeria
Koristelu
- 250 g valkoista sokerimassaa
- 1 tl tummaa leivontakaakaojauhetta
- Keltainen pastaväri
- Musta pastaväri
- Punainen pastaväri
- Sininen pastaväri
- Vihreä pastavär
Valmistusohje
TYRNIPOHJA: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä. Ota tyrnimarjoista 200 g ja soseuta sauvasekoittimella. Paseeraa siivilän läpi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuiviin aineksiin paseerattu tyrnimehu, voi, kananmunat, sekä loput (100 g) kokonaiset tyrnit
• Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista uunissa noin 15-20 minuuttia
KINUSKISYDÄN JA PAAHDETUT PEKAANIPÄHKINÄT: Lisää kattilaan fariinisokeri ja kuohukerma. Keitä kinuskia noin 15-20 minuuttia ja anna jäähtyä. Kuppikakkupohjien valmistuttua laita kokonaiset pekaanipähkinät uuniin ja paahda noin 5-10 minuuttia. Uunista tultua anna pekaanipähkinöiden jäähtyä ja pilko pekaanipähkinät pieniksi paloiksi.
KUPPIKAKKUJEN KOKOAMINEN: Ota jokaisesta kuppikakusta omenaporalla pala pois ja täytä kinuskilla ja paahdetuilla pekaanipähkinöillä.
KINUSKIKUORRUTE: Sekoita kuohukerma yhdessä tuorejuuston kanssa. Lisää tuorejuusto-kermaseokseen loppu kinuski. Pursota kuppikakkuihin ja laita jääkaappiin ennen sokerimassakoristeita.
PIKEERI: Vaahdota valkuainen tomusokerin kanssa noin 5 minuuttia tai kunnes pikeeri on tarpeeksi paksua.
KORISTELU: Ota pikeeriä saman verran viiteen eri kulhoon ja värjää siniseksi, punaiseksi, mustaksi, vihreäksi ja kaakaojauheella ruskeaksi. Jätä yhteen kulhoon pelkkä valkoinen pikeeri. Värjää puolet sokerimassasta keltaiseksi ja jätä puolet valkoiseksi. Kauli sokerimassat ja ota pyöreällä piparimuotilla (halkaisija 6-6,5 cm) 4 keltaista ja 8 valkoista ympyrää. Pursota keltaisiin sokerimassaympyröihin nauru-emoji sinisellä, valkoisella ja mustalla pikeerillä. Pursota valkoisiin sokerimassaympyröihin punaisella, mustalla ja vihreällä pikeerillä neljä mansikka-emojia ja ruskealla, mustalla ja valkoisella pikeerillä 4 koira-emojia. Asettele emojit kuppikakkujen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku