Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Pinkki kreemifantasia, Siirin resepti

koko_suomi_leipoo_s09_eps7_beautyshots_taidonna25C225A8yte_siiri_02_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 08.01.2024 21:33

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden seitsemännessä jaksossa valmistettiin sarjakuvakakku.

Porkkanakakkupohja

  • 3 dl rypsiöljyä
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 kpl kananmunaa
  • 5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
  • n. 5 dl (3 isoa porkkanaa) porkkanaraastetta
  • 2 dl maitoa

Täyte

  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 150 g pekaanipähkinöitä

Sitruunatahna

  • 2 kpl sitruunaa
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 kpl kananmunaa
  • 75 g voita

Marenkivoikreemi

  • 300 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 4 kpl kananmunan valkuaista
  • 2 tl vaniljasokeria
  • Pinkki pastaväri
  • Keltainen pastaväri
  • Sininen pastaväri
  • Musta pastaväri
  • Violetti pastaväri

Koristeet

  • 150 g sokerimassaa, valkoinen
  • Grillipuutikku

Valmistusohje

POHJA: Laita uuni lämpenemään kiertoilmalla 175 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat. Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan kaksi 20 cm irtopohjavuokaa. Sekoita öljy ja sokerit keskenään. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja sekoita hyvin. Paista uunissa noin 30-40 minuuttia 

SITRUUNATAHNA (tee sillä aikaa, kun pohja on uunissa): Raasta sitruunoiden kuori ja purista mehut. Laita kattilaan sitruunoiden kuoriraaste, sitruunamehu, tomusokeri ja kananmunat. Kuumenna kiehuvaksi miedolla lämmöllä ja anna kiehua kunnes seos sakenee. Varo polttamasta! Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi paloiteltuna. 
Anna tahnan jäähtyä. 

TÄYTE: Sekoita kulhossa tuorejuusto sekä kerma paksuksi vaahdoksi. Lisää sokerit ja sekoita. Rouhi pekaanipähkinät. 

MARENKIVOIKREEMI: Laita teräskulhoon huoneenlämpöiset valkuaiset yhdessä sokerin ja tomusokerin kanssa. Vatkaa kuuman vesihauteen päällä, kunnes valkuaisseos saavuttaa noin 60-65 asteen. Ota astia pois vesihauteen päältä, siirrä yleiskoneeseen ja vatkaa niin kauan, kunnes valkuaisseos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Lisää jäähtyneeseen valkuaisseokseen huoneenlämpöinen voi pienissä erissä. Jatka vatkaamista vielä noin 5 minuuttia tai kunnes kreemi on sileää. Mausta vaniljasokerilla. Taita kreemin keltaisuutta pienellä määrällä violettia pastaväriä. Ota kreemiä neljään kulhoon. Ota yhteen kulhoon enemmän kuin toisiin. Värjää mustaksi, siniseksi ja keltaiseksi. Kulho, jossa on eniten kreemiä, värjää pinkiksi, sillä sitä tarvitaan eniten. Jätä kreemiä myös valkoiseksi 

KOKOAMINEN: Leikkaa jäähtynyt porkkanakakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjaa maidolla. Levitä ensin tuorejuusto täytettä ja sen jälkeen päälle sitruunatahnaa ja pekaanipähkinärouhetta. Tee näin myös seuraavalle pohjalle. Kostuta myös päällimmäinen pohja ja nosta kakku jääkaappiin. 

KORISTELU: Levitä valkoista kreemiä kakun päälle. Tämän jälkeen pursota kakun yläosaan ”valuman” tyyppisesti pinkkiä kreemiä ja tasoita raapalla tai palettiveitsellä. Tee sinisellä ja keltaisella kreemillä myös erivärisiä ”nonparelleja”. Pursota myös pyöreällä tyllalla kakun päälle pursotukset. Muotoile sokerimassasta kynttilä. Lävistä se grillitikulla ja asettele kakun keskelle. Värjää osa sokerimassasta mustaksi ja tee siitä ohuita tankoja. Rajaa ääriviivat mustilla sokerimassa tangoilla eli siis valuma, nonparellit, pursotukset, kakun reuna sekä kynttilä.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit