Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Cappuccino- ja limekeksit, Iida

koko_suomi_leipoo_s8_eps3_taidonnäyte_tehtävä_iida_01_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 28.09.2022 22:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa pääosassa ovat muumit.

Keksitaikina

  • 250 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 8 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 3 tl vaniljasokeria

Limekeksit

  • 1 kpl lime

Cappucinokeksit

  • 1 kpl cappuccino pikakaakaokahvi
  • 50 g tummaa suklaata
  • 5 Isoa grillitikkua

Suklaaganache

  • 1 dl kuohukermaa
  • 200 g maitosuklaata

Pikeeri

  • 3 kpl valkuaista
  • 1rkl sitruunanmehua
  • 10dl tomusokeria
  • pastaväriä (valkoista, vaaleanpunaista, lilaa, vaaleansinistä, vihreää)

Itse tehty lasi

  • 1,5 dl isomaltoosia

Valmistusohje

KEKSITAIKINA: Raasta lime ja purista mehu. Rouhi suklaa. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita huolellisesti. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina puoliksi. Lisää toiseen osaan raastettu limen kuori ja mehu, toiseen cappuccinopikakaakaokahvijauhe ja rouhittu suklaa.

Kaulitse keksitaikinat noin 0,7cm paksuksi. Paina muotilla taikinasta 6 kpl taikurinhattuja, 3kpl pilviä ja 3 kpl tulppaaneita. Laita tulppaaneihin isot grillitikut keskelle keksiä niin, että grillitikun pää ei tule toisesta päästä läpi. Vie muotoutuneet taikinat hetkeksi kylmään. Laita uuni lämpenemään. Paista uunissa 200 asteessa noin 8min. Tarkkaile paistumista.

SUKLAAGANACHE: Lämmitä kerma ja suklaa mikrossa niin, että suklaa sulaa. Vie seos kylmään ja sekoita kuohkeaksi jäähdyttyä. Pursota ganache keksien väliin kauniisti.

PIKEERI: Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää joukkoon tomusokeri ja sitruunan mehu. Vatkaa, kunnes pikeeri on tasaista ja paksua. Jaa massa 4 osaan ja värjää osat (vaaleanpunaiseksi, vihreäksi, vaaleansiniseksi ja violetiksi). Levitä pikeeri veitsellä pikkuleipien päälle tai pursottamalla. Tee myös taikurin hattuun tulevat strösselit tästä pikeeristä

ITSETEHDYT STRÖSSELIT: Pursota ylijäämäpikeereistä viivoja leivinpaperille. Anna niiden kuivua koviksi. Kuivuttua rytistä leivinpaperi ruttuun ja kaada strösselit kulhoon.

ITSE TEHTY LASI: Lämmitä isomaltoosi pannulla/kattilassa noin 170 asteiseksi. Anna jäähtyä hetki ja kaada silikonialustan päälle olevan taikurinhattuun tehdyn kokon sisälle.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit