Koko Suomi leipoo: Cappuccino- ja limekeksit, Iida
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa pääosassa ovat muumit.
Keksitaikina
- 250 g voita
- 3 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 8 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 3 tl vaniljasokeria
Limekeksit
- 1 kpl lime
Cappucinokeksit
- 1 kpl cappuccino pikakaakaokahvi
- 50 g tummaa suklaata
- 5 Isoa grillitikkua
Suklaaganache
- 1 dl kuohukermaa
- 200 g maitosuklaata
Pikeeri
- 3 kpl valkuaista
- 1rkl sitruunanmehua
- 10dl tomusokeria
- pastaväriä (valkoista, vaaleanpunaista, lilaa, vaaleansinistä, vihreää)
Itse tehty lasi
- 1,5 dl isomaltoosia
Valmistusohje
KEKSITAIKINA: Raasta lime ja purista mehu. Rouhi suklaa. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita huolellisesti. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina puoliksi. Lisää toiseen osaan raastettu limen kuori ja mehu, toiseen cappuccinopikakaakaokahvijauhe ja rouhittu suklaa.
Kaulitse keksitaikinat noin 0,7cm paksuksi. Paina muotilla taikinasta 6 kpl taikurinhattuja, 3kpl pilviä ja 3 kpl tulppaaneita. Laita tulppaaneihin isot grillitikut keskelle keksiä niin, että grillitikun pää ei tule toisesta päästä läpi. Vie muotoutuneet taikinat hetkeksi kylmään. Laita uuni lämpenemään. Paista uunissa 200 asteessa noin 8min. Tarkkaile paistumista.
SUKLAAGANACHE: Lämmitä kerma ja suklaa mikrossa niin, että suklaa sulaa. Vie seos kylmään ja sekoita kuohkeaksi jäähdyttyä. Pursota ganache keksien väliin kauniisti.
PIKEERI: Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää joukkoon tomusokeri ja sitruunan mehu. Vatkaa, kunnes pikeeri on tasaista ja paksua. Jaa massa 4 osaan ja värjää osat (vaaleanpunaiseksi, vihreäksi, vaaleansiniseksi ja violetiksi). Levitä pikeeri veitsellä pikkuleipien päälle tai pursottamalla. Tee myös taikurin hattuun tulevat strösselit tästä pikeeristä
ITSETEHDYT STRÖSSELIT: Pursota ylijäämäpikeereistä viivoja leivinpaperille. Anna niiden kuivua koviksi. Kuivuttua rytistä leivinpaperi ruttuun ja kaada strösselit kulhoon.
ITSE TEHTY LASI: Lämmitä isomaltoosi pannulla/kattilassa noin 170 asteiseksi. Anna jäähtyä hetki ja kaada silikonialustan päälle olevan taikurinhattuun tehdyn kokon sisälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa