Koko Suomi leipoo: Lehtikuohu-minipavlovat
Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa cocktailit nautittiin leivonnaisten muodossa.
Minipavlovapohjat
- kananmunan valkuainen 3 kpl
- erikoishienoa sokeri 2 dl
Sitruunakeksimuru
- voita 50 g
- erikoishienoa sokeria 0,6 dl
- kananmunan keltuainen 1 kpl
- Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja 1,5 dl
- sitruunamehua 2-3 rkl
- puolikkaan sitruunan kuoriraaste
Mustaherukkamousse
Curd
- pakastemustaherukoita, Pakkasmarja 130 g
- sokeria 1 rkl
- voita 15 g
- vettä 2 rkl
- kananmunan keltuainen 1 kpl
Kerma
- kuohukermaa 1,5 dl
- vaniljarahkaa 200 g
- (erikoishienoa sokeria 1 tl makua antamaan)
Hyytelökuutiot
- Lehtikuohu –kuohujuomaa 2 dl
- liivatelehtiä 2 kpl
- vettä 5 dl
Kandeeratut miniorvokit
- sinisen tai violetin sävyisiä miniorvokkeja 12 kpl
- kananmunan valkuainen 1 kpl
- erikoishienoa sokeria 0,5 dl
Valmistusohje
MINIPAVLOVAPOHJAT:Laita uuni kuumenemaan 120 asteeseen. Vatkaa kuuman vesihauteen yllä kananmunan valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon erikoishieno sokeri. Jatka vatkausta noin kuusi minuuttia. Ota sveitsiläinen marenki pois vesihauteen yllä ja jatka vatkaamista pöydällä noin minuutin ajan, kunnes massa on hieman jäähtynyt. Pursota tähtityllalla leivinpaperilliselle pellille noin 5 cm halkaisijaltaan olevia pesämäisiä marenkikiekkoja. Paista marenkikiekkoja uunin alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes pinta on rapea, mutta marenki yhä pehmeää sisältä.
MUSTAHERUKKAMOUSSE: Aloita valmistamalla mustaherukkacurd: Sulata kattilassa pakastemustaherukat ja lisää tarvittaessa vettä. Sekoita sulaneet mustaherukat tasaiseksi sauvasekoittimella. Paseeraa mustaherukat ja laita sileä seos takaisin kattilaan. Lisää joukkoon keltuainen sekä sokeri ja kiehauta seos. Lisää nokare voita ja jäähdytä seos. Kaada curd laakealle astialla kylmään jäähtymään.
Kerma: Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljarahka Vatkaa sekaan jäähtynyt mustaherukkamelba. Halutessasi voit lisätä hieman erikoishienoa sokeria makua tuomaan. Pursota mousse tähtityllalla marenkipohjan ja sitruunakeksimurun päälle.
HYYTELÖKUUTIOT: Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Kiehauta 2 rkl vettä ja sekoita joukkoon liivatelehdet. Lisää seos Lehtikuohu –kuohujuoman sekaan. Kaada seos 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla ja vie hyytelö hyytymään kylmään. Leikkaa hyytyneestä hyytelöstä noin 0,5 cm x 0,5 cm kokoisia kuutioita ja asettele ne minipavlovien päälle.
KANDEERATUT ORVOKIT: Vatkaa kananmunan valkuaisen rakenne rikki. Kasta tai sivele pullasutia apuna käyttäen valkuaista miniorvokkien jokaiseen kohtaan. Sirottele päälle erikoishienoa sokeria. Asettele kuivuneet orvokit minipavlovien koristeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku