Koko Suomi leipoo: Mansikka-lime-margaritaleivos
Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa cocktailit nautittiin leivonnaisten muodossa.
Tequila-kakkupohja
- 7 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- ¼ tl ruokasoodaa
- 2 ½ tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 340 g suolatonta voita
- 400 g sokeria
- 4 munanvalkuaista
- 1 tl vaniljauutetta
- 180 g täysmaitoa
- 60 g (n. 5 limeä) limemehua
- 1,2 dl tequilaa
- 3 rkl raastettua limekuorta (n. 10 limeä)
Mansikka-limekuorrutus
- 170 g suolatonta voita
- 2 rkl tequilaa
- 1,5 rkl triple sec:ä
- 200 g tuoreita mansikoita (soseuta 150g)
- 450-500 g tomusokeria
- 1 tl limekuoriraastetta (n. 1-2 limeä)
- 200 g tuorejuustoa
- 2 liivatelehteä
- punaista elintarvikeväriä
Koristelu
- 1 lime
- 300 g mansikka, tuore
- 75 g isomaltoosia
- punaista elintarvikeväriä
Valmistusohje
KAKKUPOHJAN VALMITUS: Lämmitä uuni 170 asteeseen (kiertoilma). Vuoraa 2 uunipeltiä leivinpaperilla. Sekoita kulhossa jauhot, ruokasooda, leivinjauhe ja suola. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munanvalkuaiset ja vanilja. Sekoita keskiteholla, kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekaisin. Lisää noin 1/3 jauhoseoksesta ja sekoita kunnes ainekset ovat sekaisin. Lisää maito ja sekoita. Lisää 1/3 jauhoseoksesta ja sekoita. Lisää limemehu, tequila ja limenkuoriraaste, sekoita. Lisää loput jauhoseoksesta ja sekoita. Kaada taikina uunipelleille. Paista uunissa n. 15-20 minuuttia, kunnes kakut ovat kypsiä. Anna jäähtyä
KUORRUTTEEN VALMISTUS: Vatkaa voi kuohkeaksi. Lisää tequila, triple sec, mansikkapyree, tomusokeri ja limenkuoriraaste. Sekoita tasaiseksi. Ota sivuun n. 2 dl kuorrutetta pursotusta varten. Lisää joukkoon pieneksi paloiteltuja mansikanpaloja ja jätä odottamaan koristelua.
KORISTEET: Kuumenna isomaltoosi kattilassa tai mikrossa 30 sekunnin pätkissä juoksevaksi. Sekoita joukkoon punaista väriä. Vedä hieman jäähtyneestä isomaltoosista pyöreän metallivarren ympärille ”kiehkuroita”.
LEIVOSTEN KOKOAMINEN JA VIIMEISTELY: Leikkaa kakkujen pinta suoraksi. Leikkaa kakuista 6 cm pyöreällä muotilla tarvittava määrä leivoksia. Leikkaa leivokset kakun korkeudesta riippuen 2-3 osaan. Levitä kuorrutetta jokaiseen väliin ja ympärille. Pursota sivuun laitetusta kuorrutteesta tähtityllalla pienet koristeet leivoksen ympärille. Isomaltoosikiehkura, 1 mansikka- ja 1 limeviipale koristeeksi. Siirrä kylmään odottamaan tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku