Koko Suomi leipoo: Mansikka-lime-margaritaleivos

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_2_COCTAIL_HOUR_TIMO_KUVA_ANNA_GREUS

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa cocktailit nautittiin leivonnaisten muodossa.

Tequila-kakkupohja

  • 7 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • ¼ tl ruokasoodaa
  • 2 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 340 g suolatonta voita
  • 400 g sokeria
  • 4 munanvalkuaista
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 180 g täysmaitoa
  • 60 g (n. 5 limeä) limemehua
  • 1,2 dl tequilaa
  • 3 rkl raastettua limekuorta (n. 10 limeä)

Mansikka-limekuorrutus

  • 170 g suolatonta voita
  • 2 rkl tequilaa
  • 1,5 rkl triple sec:ä
  • 200 g tuoreita mansikoita (soseuta 150g)
  • 450-500 g tomusokeria
  • 1 tl limekuoriraastetta (n. 1-2 limeä)
  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 liivatelehteä
  • punaista elintarvikeväriä

Koristelu

  • 1 lime
  • 300 g mansikka, tuore
  • 75 g isomaltoosia
  • punaista elintarvikeväriä

Valmistusohje

KAKKUPOHJAN VALMITUS: Lämmitä uuni 170 asteeseen (kiertoilma). Vuoraa 2 uunipeltiä leivinpaperilla. Sekoita kulhossa jauhot, ruokasooda, leivinjauhe ja suola. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munanvalkuaiset ja vanilja. Sekoita keskiteholla, kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekaisin. Lisää noin 1/3 jauhoseoksesta ja sekoita kunnes ainekset ovat sekaisin. Lisää maito ja sekoita. Lisää 1/3 jauhoseoksesta ja sekoita. Lisää limemehu, tequila ja limenkuoriraaste, sekoita. Lisää loput jauhoseoksesta ja sekoita. Kaada taikina uunipelleille. Paista uunissa n. 15-20 minuuttia, kunnes kakut ovat kypsiä. Anna jäähtyä

KUORRUTTEEN VALMISTUS: Vatkaa voi kuohkeaksi. Lisää tequila, triple sec, mansikkapyree, tomusokeri ja limenkuoriraaste. Sekoita tasaiseksi. Ota sivuun n. 2 dl kuorrutetta pursotusta varten. Lisää joukkoon pieneksi paloiteltuja mansikanpaloja ja jätä odottamaan koristelua.

KORISTEET: Kuumenna isomaltoosi kattilassa tai mikrossa 30 sekunnin pätkissä juoksevaksi. Sekoita joukkoon punaista väriä. Vedä hieman jäähtyneestä isomaltoosista pyöreän metallivarren ympärille ”kiehkuroita”. 

LEIVOSTEN KOKOAMINEN JA VIIMEISTELY: Leikkaa kakkujen pinta suoraksi. Leikkaa kakuista 6 cm pyöreällä muotilla tarvittava määrä leivoksia. Leikkaa leivokset kakun korkeudesta riippuen 2-3 osaan. Levitä kuorrutetta jokaiseen väliin ja ympärille. Pursota sivuun laitetusta kuorrutteesta tähtityllalla pienet koristeet leivoksen ympärille. Isomaltoosikiehkura, 1 mansikka- ja 1 limeviipale koristeeksi. Siirrä kylmään odottamaan tarjoilua. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!