Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Vana-Tallinn-kahvileivät

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_2_COCTAIL_HOUR_ANNE-2_KUVA_ANNA_GREUS
Julkaistu 23.11.2020 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa cocktailit nautittiin leivonnaisten muodossa.

Pohja

  • 200 g Sunnuntai margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 50 g hasselpähkinärouhetta
  • 1 dl Vana Tallinn likööriä

Suklaaganache

  • 200 g tumma suklaa
  • 1 dl Vana Tallinn likööriä
  • 1 dl kuohukermaa

Kinuskikreemi

  • 2 dl sokeria
  • 1 dl kuohukerma
  • 200 g voita
  • 0,5 tl suola

Mokkakerma

  • 2,5 dl vispikerma
  • 2 tl hyvin hienoksi jauhettu tummaa kahvia
  • 0,75 dl sokeria

Kostutusliemi

  • 2 dl espressoa
  • ½ sitruunan mehu
  • 0,25 dl Vana Tallinn likööriä

Koristelu

  • noin 15kpl ananaskirsikan hedelmiä
  • 2 karambolaa
  • 6 pientä kumkvattia TAI 2 limeä

Valmistusohje

POHJA: Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon likööri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina leivinpaperille vuorattu uunipellille ja kypsennä 180 asteissa uunissa 20 min.

SUKLAAGANACHE: Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää likööri. Sekoita seosta vielä hetken ajan. Lisää 40 asteeksi lämmitetty kerma ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita seos jääkaappiin. 

KINUSKIKREEMI: Kaada sokeri kattilaan ja anna ruskistua. Sekoita. Lisää kermaa ja suola. Anna kiehua tasaisesti noin 3 min. Kaada seos kulhoon ja siirrä jääkaappiin 30 minuutiksi. Vaahdota voi vaahdoksi ja lisää joukkoon pienissä erissä kinuski seos. Siirrä kreemi pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. 

MOKKAKERMA: Vaahdota kerma ja lisää sokeri. Sekoita joukkoon kahvijauhe. Laita kerma seos pursotinpussiin, jossa on keskikokoinen ympyrä tulla.

KOSTUTUSLIEMI: Sekoita kylmä kahvi ja likööri keskenään

LEIVOSTEN VALMISTUS: Leikkaa 20 kpl halkaisijaltaan 6 cm kiekkoa muotilla kakkupohjasta. Kostuta kevyesti kostutusliemellä. Pursota kiekon reunalle kinuski kreemiä ja keskustaan runsaasti ganache kreemiä. Aseta toinen kiekko kanneksi päälle ja pursota tasainen iso spiraalin muotoinen mokkakerma kerros.

KORISTELU: Koristele tuoreilla ananaskirsikoilla, karambolalla ja kumkvattihedelmillä. Eksoottiset ja kirpeät hedelmät sopivat hyvin liköörin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo