Koko Suomi leipoo: Mansikkapaistos 2.0
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa lapsuudesta tuttu leivonnainen.
Paistos
- 225 g voita
- 3 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 1,5 dl kuohukermaa
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 3 dl mantelijauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 40 kpl suomalaisia pakastemansikoita
Raparperihilloke
- 200 g raparperia
- 0,5 dl vettä
- 0,5 dl hillosokeria
Vaniljajäätelö
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
- 1 dl glukoosisiirappia
- 1 vaniljatanko
Kaura-mantelilastut
- 75 g voita
- 1,5 dl kaurahiutaleita
- 0,5 dl mantelilastuja
- 1,5 dl sokeria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 muna
Koristeluun
- 10 kpl tuoretta mansikkaa
- 0,5 dl tomusokeria
- 20 kpl sitruunamelissan lehtiä
- Tarvittavat välineet;
- Kohokasvuoka 10 kpl
- Jäätelökone
Valmistusohje
PAISTOS: Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot keskenään ja lisää vuorotellen kerman kanssa taikinan joukkoon ja sekoita. Jaa paistos voideltuihin vuokiin ja painele jokaiseen vuokaan n. 4 kpl jäisiä mansikoita. Jaa taikina lusikoita apuna käyttäen 10 kohokasvuokaan. Paista 175 asteisen uunin alatasolla n. 40-45 minuuttia. Kokeile puutikulla, että taikina on kypsää. Jätä jäähtymään.
RAPARPERIHILLOKE: Laita raparperit ja vesi kattilaan, kuumenna. Lisää sokeri ja keitä hiljalleen n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
VANILJAJÄÄTELÖ: Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöiset munat ja glukoosisiirappi, vaahdota paksuksi vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko pitkittäin kahtia ja kaavi siemenet lusikalla muna-siirappivaahdon joukkoon ja jatka vatkaamista. Lisää kermavaahto muna-siirappiseokseen nuolijalla käännellen. Laita massa jäätelökoneeseen ja anna tekeytyä niin pitkään, että rakenne on hyvä.
KAURAMANTELI-LASTUT: Sulata voi mikrossa. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Lisää voisula kuivien aineiden sekaan ja lopuksi vielä kananmuna. Nostele uunipellille nokareita ja paista uunissa 175 asteessa n. 8 minuuttia.
KORISTELUUN: Siivilöi paistosten päälle tomusokeria. Leikkaa mansikat siivuiksi ja koristele paistokset mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä. Laita yksi kovettunut kauralastu jokaisen paistoksen päälle. Ota jäätelöstä jäätelökauhalla palloja ja nosta palloja tarjoilukulhoon. Laita raparperihilloke omaan astiaansa. Nauti paistokset lisukkeineen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"